Gemeente vraagt snipperuur 'knutselcursus' ambtenaar

ALMERE
Ambtenaren van de gemeente Almere die deze zomer een cursus Modeltekenen of Zentangle willen volgen, moeten daarvoor snipperuren opnemen. Dat blijkt uit het cursusoverzicht van de Almere Academie voor gemeenteambtenaren.

Medewerkers van de gemeente die de stad per fiets of kano willen verkennen kunnen dit wel onder werktijd doen. Ook de workshops braille, LinkedIn en Facebook mogen gewoon tijdens werktijd worden gevolgd. De Almere Academie biedt ook de lessen Almere houdt van jou en wandelingen door het stadshart aan.

Vorig jaar ontstond ophef over de zomercursussen, nadat duidelijk was geworden dat in werktijd geknutseld kon worden aan zeepkettingen en plakboeken. Volgens de gemeente is daarom dit jaar kritischer gekeken of de interne cursussen wel werk-gerelateerd zijn.

reacties (11)

 • Marjolein Hagendoorn van der Boom

   

  Tja effectief hoor dergelijke curussen. Ik begrijp werkelijk niet dat de gemeente Almere hier geld voor over heeft. Kan men beter aan andere zaken besteden.

  reageer
 • Sjaak

   

  Ik leef in een dictatuur mag zelfs niet eens een medische afspraak maken in mijn werktijd, zelfs de vakbond in deze kijkt alleen nog maar weg. En een ambtenaar mekkert over betaald friemelen in werktijd? Deze samenbeleving stuurt bewust aan op anarchie.

  reageer
 • Jan

   

  Het ergste is dat ze gewoon een lange neus naar de bevolking maken want die kunnen hun tenslotte toch niks maken...

 • .\/\/.

   

  Ik denk dat de meeste reaguurders niet tevreden zullen zijn voordat ambtenaren wekelijks in hun eigen tijd op de Grote Markt publiekelijk gegeseld worden. Wat een niveau.

  reageer
 • Tja

   

  Ja hoor, een echte reactie van de elite; het gepeupel overdrijft en het valt wel mee...! Het is toch te gek voor woorden dat dit soort onzin wordt betaald van gemeenschapsgeld en dat er tijd aan besteed mag worden tetwijl die tijd bestemd is om service te geven aan de gemeenschap?

 • Jan

   

  Geef ze eens ongelijk ? Hoeveel miljoenen worden er wel niet verkwanselt of verdwijnt naar allerlei vage stichtingen of doelen ? Hoeveel mensen worden er wel niet gedupeerd door deze ambtenaren ? vind het een zeer vreemde reactie van iemand die eigenlijk tegen alles is wat ook maar met politie en overheid te maken heeft.

 • ron

   

  in hoeveel procent vd gemeentes is eenzelfde regeling ? (terechte vraag over hoe kunnen we bezuinigen; van schoffelen en vuil ruimen elke dag in een andere wijk leer je ook heel veel en je leert de stad en de bewoners kennen; dat zou voor mij wel mogen; al het andere volkomen geschift om in werktijd te doen)

  reageer
 • Jay

   

  Als ambtenaren aan zeepkettingen etc. lopen te knutselen onder werktijd dan zit ik me af te vragen of ze überhaubt wel capabel zijn voor het beroep wat ze uit oefenen of dat ze niet gewoon op psychiatrische afdeling thuishoren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marijke

   

  Maar als je iets van het WMO nodig hebt om te kunnen blijven doen wat de participatiemaatschappij van je eist moet je dat zelf betalen en regelen... En een cursus Facebook... Ik bedoel, zelfs de meest simpele ziel heeft tegenwoordig een FB-pagina, moet je daar een cursus voor volgen? Besteed alsjeblieft alle tijd en geld hiervoor aan de mensen die het écht kunnen gebruiken, zoals chronisch zieken, gehandicapten en mensen die onverwijtbaar in een uitkeringssituatie terecht zijn gekomen. Zij kunnen wel een leuke of nuttige cursus gebruiken! NB: Zentangle is zeer ontspannend en kun je uitstekend leren via Internet. Gratis!

  reageer
 • Anoniem

   

  De "hobby" cursussen waren vorig jaar ook in eigen tijd en in overleg met de leidinggevende, dus alleen als het werk en de bezetting het toelieten...............

  reageer
 • arie

   

  Hier spreek je jezelf aardig tegen want welke cursus iemand in z'n eigen tijd doet dat hoeft hij echt niet met een leidinggevende te overleggen. Je bedoelt gewoon dat het onder werktijd gebeurde wanneer de chef er geen last van had.

 • Ramjan

   

  Eerde gestelde vraag aan de burgers: waarop kan de Gemeente Almere bezuinigen? Oeiiii, moeilijke vraag...

  reageer
 • peteratea

   

  Dus eentje van de stadsreiniging kan een cursus LinkedIn volgen onder werktijd. Ik zou het doen :) LinkedIn is namelijk reuze handig om als ambtenaar je eigen bedrijf, dat naast je ambtenarenwerk erbij doet, te promoten. Zulke ambtenaren lopen er ook genoeg rond in Almere. Leuk om in de kommertijd die ook eens in een lijstje te zetten.

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Ik zou graag een cursus ver spugen voor beginners willen volgen. Valt dit onder betaald of onbetaald verlof? Hoe leg je dit nog uit aan de burgers? Ik zie me al aankomen bij mijn baas... Ik denk dat ik direct onbetaald verlof tot heeeeel lang krijg. Waanzin ten top weer!

  reageer
 • Tja

   

  Het kan in Almere, je denkt aan een 1 april grap als je dit leest, ja ja ja beste almeerse inwoners, Annemarie had alles goed op orde #not

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert