Vrijspraak geëist van woningoverval

LELYSTAD
De rechtbank is gevraagd een Lelystedeling vrij te spreken van een poging tot een woningoverval in de Schouw in zijn woonplaats. De officier van justitie vindt het bewijs te mager.

Bij de overval in september 2013 werd het slachtoffer in zijn tuin door vier personen aangevallen en daarbij bedreigd met een stroomstootwapen en een pistool. De daders gingen ervandoor toen zijn broer vanuit de woning een knuppel gooide.

DNA kenmerken van de verdachte zijn gevonden op een stroomstootwapen. Maar het ging daarbij om een mengprofiel van drie personen. De officier van justitie vindt dat te weinig om vast te stellen dat de man één van de overvallers was. Tegen de man is wel drie jaar cel geëist voor cocaïnehandel en het telen of bezit van hasj. Ook zou hij de geschatte winst van ruim 184.000 euro moeten betalen. De rechtbank doet op 14 augustus uitspraak.

reacties (4)

 • Daniëlle

   

  Is iemand van omroep Flevoland aanwezig geweest bij de uitspraak of weet iemand de uitspraak.

  reageer
 • Moene

   

  Ben benieuwd wat de uitspraak is geworden. Wie weet het....

  reageer
 • kees d.

   

  Zo blijven we geld over de balk gooien. Ik ben van mening dat de overheid eens heel goed naar het functioneren van het eigen ambtenaren apparaat moeten kijken voordat er weer eens bezuinigingen bij de burger terecht gaan komen.

  reageer
 • Tja

   

  Je zou als officier van justitie dit ook kunnen seponeren maar ikmvees dat gezien alle publieke commotie eze officier geen ballen had. Vrijspraak eisen , mijn god aan welke kant sta je

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert