Leegstand verpleeghuizen beperkt door sluiting Golfslag

FLEVOLAND
De verpleeglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Noordoostpolder en op Urk hebben minder last van leegstand dan veel andere Nederlandse verpleeghuizen.

Volgens de Zorggroep is dit te danken aan het afstoten van gebouw De Golfslag in Emmeloord. Dit gebouw uit 1970 voldeed niet meer aan de moderne eisen. De zorggroep heeft de bewoners daarom ondergebracht op andere locaties. Zo is een aantal bewoners naar de verpleeglocaties Talmahof in Emmeloord en Het Kompas op Urk verhuisd.

Verpleeghuizen kampen vaker met leegstand, omdat vermogende bewoners sinds vorig jaar een veel hogere eigen bijdrage moeten betalen. Cliënten kiezen er daarom vaker voor om thuis of in een woonzorglocatie te blijven wonen, ook wanneer hun vraag naar zorg toeneemt.

reacties (2)

 • mop

   

  helemaal gelijk

  reageer
 • Rationeel ???

   

  Een organisatie die slecht in de veren zit kan niet anders.Eerst de hele organisatie langzaam tegen elkaar uit spelen en capabele mensen ontslaan en nu de gebouwen.Het gevolg van mis management!!Vooraf rijkelijke verkeerde beleidsacties en met de poet vertrekken! Het bekwaam maken van personeel is een doel maar door niet enkel alleen eigen scholingen te creëren en te honoreren.Vooral de verwevenheid in de beleidsniveau's hebben vreemde belange verstrengelingen gegeven.Zelfs het krachtenveld (macht) buiten de organisatie is duidelijk merkbaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert