Grootste drukte Voedselloket lijkt voorbij

ALMERE
Het aantal gezinnen in Almere dat is aangewezen op hulp van het Voedselloket lijkt dit jaar niet verder toe te nemen. Op dit moment maken 430 gezinnen gebruik van het loket. Eerder dit jaar waren dat er nog 840.

Het Voedselloket zelf spreekt van een stabilisatie. Dit volgt na twee jaar van sterke toename van het aantal aanvragen. Zo maakten vorig jaar 1.413 Almeerders gebruik van hulp.
Het loket is voorzichtig optimistisch dat het met de economie beter gaat, maar waarschuwt dat veel Almeerders door werkloosheid, hypotheekschuld of gebrek aan reserves nog steeds in grote problemen zitten.

In tegenstelling tot veel andere voedselbanken verwacht het Voedselloket dat cliënten actief hun best doen om hun financiële problemen op te lossen. De meeste klanten kunnen hierdoor na 6,5 maand verder zonder hulp.

reacties (4)

 • Teun

   

  Zijn ze met vakantie?

  reageer
 • Rene

   

  Reactie op "Tja" Dat is een misverstand hoor ook al kunnen of zijn ze na een tijdje nog niet eens zelfstandig: ze worden gewoon per definitie gewipt door dat voedselloket hoor. ook al laat men zien er alles er aan gedaan te hebben en te doen ze knikkeren je der gewoon op onbeschofte wijze uit want je mag daar maar bepaalde en tegenwoordig zeer korte tijd gebruik van maken. en dit is geen voedselbank maar een loket en lijkt op een winkel en is daarmee niet te vergelijken met de algemene voedselbanken in nederland want deze houdt er zijn geheel eigen regels op na en dus andere regels maar dat kan allemaal in almere die loopt in alles voor op

  reageer
 • Paul

   

  Misschien zijn er velen die door eigen schuld in de problemen gekomen?

 • Henk K

   

  Dat zijn er helaas nog 430 teveel. In dit land als Nederland horen er helemaal geen voedselbanken te bestaan. Wel lekker elk jaar de huur verhogen en andere vaste lasten dat de aanvragen weer gaan stijgen.

  reageer
 • Sofie

   

  En wat dacht je van huur- zorg- en kindertoeslag? Dan nog vrijstellingen van gemeentebelasting, bijzondere bijstand, vakantie en speelgoedbank. De voedselbank is idd niet nodig in Nederland!

 • Tja

   

  Goed om te horen en een prima initiatief voor degenen die het echt nodig hebben. Mooi dat ze na een poosje weer zelfstandig kunnen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert