Motorrijders rijden 60 kilometer per uur te hard

ALMERE
De politie heeft zondag op de Oostvaardersdijk bij Lelystad twee motorrijders geflitst die zo'n 60 kilometer per uur te hard reden. Op de dijk is een snelheid van 80 toegestaan.

Eén motorrijder reed 146 en een ander 139 kilometer per uur. De twee werden van voren geflitst.

Ze reden zo hard dat het kenteken aan de achterzijde niet was te lezen.

reacties (14)

 • frits

   

  Oversteken op de Oostvaardersdijk?

  reageer
 • frits

   

  Oberihens, je redenatie klopt zonder meer al niet. Want zou dat dan niet ook gelden voor de Houteibdijk of de Ketelbrug? Ganzen heb je overal, zelfs maar dan langs de Oostvaardersdijk.

  reageer
 • frits

   

  Welnee, tot een jaar of tien geleden wat het een autoweg 100 km/uur. Ik reed er toen iedere dag. De provincie heeft tijdens het toenmalig onderhoud aan de weg de borden autoweg weggehaald, zonder enige goede reden. Want ongevallen gebeurden er ook nauwelijks.

  reageer
 • frits

   

  Klinkklare onzin. De provincie heeft deze weg ca. 10 jaar geleden van autoweg omgevormd tot 80-weg. Een autoweg heeft bovendien geen vluchtstroken nodig; Nederland ligt vol met recent aangelegde autowegen zonder vluchtstroken. Dat is geen landelijk beleid (staat niet in de wet), maar kiest iedere wegbeheerder zelf. Overigens kennen zelfs de CROW-richtlijnen, die geen enkele formele status hebben, het begrip recreatieve weg niet. Wat is dat? Een weg waar je op de rijbaan mag picknicken? De provincie kan gewoon het bord autoweg terugplaatsen, en je mag er weer 100.

  reageer
 • Bert

   

  Zo snel rijden is niet bedoeling natuurlijk maar sommigen hier gaan er gemakshalve maar vanuit dat ze ook gevaarlijk hebben gereden. Iedereen die op een motor heeft gereden weet dat je kwetsbaar bent en zal niet zomaar allerlei gevaarlijke stunts uithalen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Het is een recreatieve weg zonder vluchtstroken, dus max. 80 Km/uur. Dit is landelijk beleid en geen provinciaal beleid.

  reageer
 • kees d

   

  De Oostvaardersdijk is zolang ik in Flevoland (sinds 1971) woon een 80km weg. Dit omdat het tussen twee natuurgebieden loopt. Aan de ene kant de Oostvaardersplassen en aan de andere kant het Markermeer. Je zal met 100 km of meer een gans door je voorruit of tegen je helm krijgen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ben laatst ook een fietstocht wezen maken met oordopjes in en muziek aan. Ik ben me herhaaldelijk doodgeschrokken doordat er ineens een auto vlakbij was die ik niet aan had horen komen. Ik doe het nooit weer.

  reageer
 • Anne

   

  Dus als ik iemand van de sokken rij omdat hij of zij dopjes inheeft met muziek is het mijn schuld? Regelmatig kom ik slingerende muziekluisterende pubers tegen op een verkeerde plek op de weg. Bellen of toeteren helpt niet... Als je al dopjes gebruikt doe dat dan met enig nadenken, volume zachter zodat je het verkeer nog waarneemt. Om daar nou ander de schuld van te geven wat kort door de bocht. Tuurlijk rijden ze te hard, maar met 80 jaag je deze luisteraars dan net zo goed onder, omdat ze niets horen terwijl ze aan verkeer deelnemen. Zeker bij oversteken handig te kunnen luisteren naar het verkeer of extra goed uitkijken...

  reageer
 • John

   

  Dus geen boete ??? Lachen !!! Oom agent kan beter gaan staken das ten minste iets dat ze ook kunnen !

  reageer
 • Whoknows

   

  totdat een familielid van jou een keer over wilt steken, met oortjes in luisteren naar muziek en je van de sokken wordt gereden. Dan opeens ga je reageren van doe er wat aan.

  reageer
 • frits

   

  Hoewel deze snelheden absurd zijn, en er terecht geprobeerd wordt de overtreders te betrappen, is het ook achterlijk dat zonder enige zinvolle reden de maximumsnelheid op deze weg door de provincie verlaagd is van autoweg (100 km/uur) naar 80 km/uur. Echt bureautafelbeleid. Met onzinnige snelheidsverlagingen lok je overtredingen uit.

  reageer
 • Lely...

   

  Dus ook kentekenplaat/sticker aan de voorkant verplichten.

  reageer
 • hans49

   

  Onzinnigheid ten top. En dat wil loonsverhoging krijgen? Ga eerst je werk wat doordachter uitvoeren....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert