Provincie doet aanpassingen aan Dronterringweg

SWIFTERBANT
De provincie start volgende maand met werkzaamheden aan de Dronterringweg bij Swifterbant.

De weg krijgt nieuw asfalt tussen de Biddingweg en de rotonde met de Overijsselweg. Het kruispunt met de Biddingweg wordt een rotonde.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd tussen september en volgend jaar mei.

reacties (5)

 • KC

   

  Ik heb bij de provincie gewerkt bij de afdeling wegen en verkeer. Er zit geen belijning in de ribbelstroken. Er zijn wel degelijk veel ongelukken gebeurd, zowel met fietsers, auto's en een eenzijdige auto-ongelukken. De ribbels zijn voor de attentie dat men bijna in de berm zit en de weg wordt is breder. De reflectoren zie je s'nachts goed.

  reageer
 • Dronten

   

  Ja, er zijn hier al heel veel ongelukken gebeurt. Onlangs een motorrijder maar in het verleden ook overstekende fietsers helaas.

  reageer
 • frits

   

  Werk je voor de provincie of zo? Gebeurden hier zo veel ongevallen? Of is een ambtenaar veel te dogmatisch bezig met richtlijnen? Die ribbelstroken zijn overigens erg nadelig voor de verkeersveiligheid, omdat de reflectie van de belijning veel slechter wordt. Kijk met nat weer maar op de dijk Enkhuizen - Lelystad, je kunt de strepen niet meer zien. Die ribbels hadden ze echt niete moeten doen.

  reageer
 • Jan bakker

   

  Stoppen met deze geldverspilling !

  reageer
 • KC

   

  Heel goed dat dit gedeelte word aangepakt met ribbelstroken, reflectoren en rotonde en er een betere aansluiting komt voor het fietspad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert