Voormalige sociale werkplaatsen willen 8 ton subsidie

FLEVOLAND
De voormalige sociale werkplaatsen in Flevoland willen acht ton subsidie van het Rijk en de gemeenten. Dat zegt een van de organisaties, Concern voor Werk. Het geld is nodig om mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan te helpen.

Eerst werden de cliënten geplaatst in een sociale werkplaats. Met het gevraagde geld worden zij voorbereid op het werk bij een gewone werkgever. De komende twee jaar moeten er 400 cliënten geplaatst worden. Het afgelopen half jaar zijn er pas een tiental mensen aan werk geholpen.

De voorbereiding naar de nieuwe situatie heeft volgens Concern voor Werk veel tijd gekost. De voormalige werkplaatsen hopen in het najaar uitsluitsel te krijgen over de subsidie.

reacties (18)

 • Nico

   

  Frits, je verhaal klopt niet helemaal. Je komt niet in de WSW wanneer je teveel oorsmeer hebt. Er is serieus wat mis. En mensen met een handicap zijn niet opeens genezen als er geen geld meer is. Heel weinig mensen in de WSW zijn geholpen met kleine aanpassingen in tijd, organisatie of hardware matig. Nee, de meesten hebben langdurig zo niet blijvend ondersteuning en aanpassing nodig. Maar wees gerust; er komen geen nieuwe WSW-ers bij. Mensen die in deze categorie zouden vallen hebben geen schijn van kans op de arbeidsmarkt en zijn veroordeeld tot thuis zitten. De nieuwe instroom heeft Lourdes gezien en wordt geacht werkvaardig te kunnen worden binnen afzienbare tijd. Het budget om deze mensen te helpen is nagenoeg nul. Zelfs over reiskosten wordt soms moeilijk gedaan. En kinderopvang? Regel dat zelf maar. Nee, mensen in de bijstand die op het spoor gezet worden hebben het absoluut niet makkelijk en verdienen zeker geen minachting.

  reageer
 • Dirk

   

  Jammer dat deze organisatie wederom bewijst niet te kunnen presteren! En heel triest voor de cliënten aldaar. Wellicht een keer een nieuwe zakelijke bestuurder aanstellen? Iemand die zicht echt richt op werkgevers en cliënten en niet alleen op de eigen "vriendjeskring" om maar in positie te blijven.

  reageer
 • Marijke

   

  Ik zou beter moeten weten inmiddels, maar toch ben ik weer verbijsterd hoe de onderbuikjes van onze maatschappij een onderwerp dat over mensen met een arbeidshandicap gaat weer weten om te buigen naar "luie uitkeringstrekkers" en buitenlanders die harder en goedkoper zouden werken. Verdiep je eens in het onderwerp voor je je vooringenomen mening uitbraakt!

  reageer
 • walgelijk. wees maar heel erg trots op jezelf

  reageer
 • Riek

   

  Karel hoop dat je ooit je baan kwijt raakt en dan wel op een leeftijd dat je niet meer aan de bak komt omdat je te oud bent,,en lekker van 500 rond moet komen Maar niet zeiken dan En ned willen werken maar niet voor minder dan het minnium en ook niet 60 uur en gewoon met een cao Europese werknemers zijn gewent om voor weinig en heel veel uren te werken( dat heet uitbuiting) Maar dit onderwerp gaat over mensen met een beperking ,die heel gelukkig waren op hun werkplaats,en nu ineens wordt het allemaal afgebroken En een gewoon iemand kan al bijna geen baan vinden ,zou zeggen laat de werkplaatsen gewoon bestaan kunnen ze lekker werken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jessie

   

  Werk zat? Heb geen auto en heb niks aan 0 uur of minder dan 32, wijs me is naar een baan die je zonder papieren en jaren werkervaring zo op kan solliciteren en kans maakt.

  reageer
 • Karel

   

  Er is werk zat. Maar omdat de uitkeringen zo hoog zijn, vertikt men om te werken. Dit wordt nu gedaan door onze oost europese medemens, die zijn goedkoper en wiilen tenminste werken. Uitkeringen verlagen naar 500 euro. Moet je eens kijken hoeveel bijstandtrekkers ineens aan het werk gaan.

  reageer
 • Serge

   

  Waarom zou ik gewoon gaan werken ....Ik heb liever dat jij voor mij werk !Dit is toch veel makkelijker!

  reageer
 • Drontense

   

  Geen geld geven.De plannen die ze hadden zijn niet waar gemaakt. Maar daar is jaren werk aan vooraf gegaan. Dat heeft ook heel kosten met zich meebracht.Ze hadden alles bij het oude moeten laten.Maar de meeste mensen werken nu op een dag verblijf en ook daar bezuinigen ze.Conclusie ze komen thuis te zitten. Nu werken er mensen met bijstand via de gemeente.Er zijn nog een handjevol mensen die een beperking hebben die mochten blijven.Ze hadden het zo moeten houden mensen met beperking laten werken bij de sociale werkplaats.En met een bijstand of uitkering helpen om werk te vinden . Maar dat valt niet mee er is bijna geen werk .

  reageer
 • fred raket

   

  sociaal noemen ze zich, het zijn gewoon slavendrijvers info van binnen uit hier helaas

  reageer
 • ron

   

  zwart werk is vaak huishoudelijk werk / huishoudelijk werk is bijna altijd zwart ..... verkeerde conclusies dus van sommige reageerders

  reageer
 • Goed Lezer

   

  Wie heeft het over "extra" geld. Dat staat helemaal niet in dit stuk. Er staat ook niet in het stuk hoeveel de subsidie vorig jaar bedroeg of hoe het bedrag zich verhoudt tot vergelijkbare situaties elders. Dus je kan wel conclusies trekken, maar die kun jij niet op dit bericht baseren.

  reageer
 • Wub

   

  Belachelijk er zijn zoveel mensen die ik ken die rondkomen met uitkering die werken nirt zwart bij. Die doen vrijeilligers werk om hun tijd te benutten tot ze werk hebben. En als je zwart kan werken wtf doe je dan met een uitkering.

  reageer
 • frits

   

  Zo maar geld geven lijkt me geen goede basis, zeker gezien het feit dat er tot nu toe maar 10 mensen geholpen zijn. Als ik de gemeenten was, zou ik de subsidie koppelen aan een herplaatste kandidaat. Ook voor de sociale werkplaatsen moet het geld aan de prestatie gekoppeld zijn. De tijd van zo maar bakken geld beschikbaar stellen is voorbij. En als herplaatsen een kansloze missie is, dan moeten de gemeenten daar ook eerlijk in zijn, en daar geen geld in steken. Dan kan beter de huidige werkvoorziening in stand gehouden worden, al de Haagse dromen ten spijt.

  reageer
 • Bert

   

  serge een reguliere baan zoeken en niet klagen aub beetje zwart bij werken dat is de juiste mentaliteit

  reageer
 • Serge

   

  Ik krijg maar 900 uitkering ! Belachelijk !Als ik er niet zwart bijwerkt kon ik niet eens rondkomen !

  reageer
 • De harde werkelijkheid?

   

  Jammer dat met deze nieuwsspreiding duidelijk wordt dat men de doelstellingen niet goed in geschat heeft. Nu er extra geld gevraagd wordt en er geen effectieve beschikbare werkplekken op korte termijn gevonden kunnen worden laten we hiermee zien dat men deze problemen onderschat en onrealistisch benadertworden . Zoals gebruikelijk zijn deze burgers weer de dupe van een boekhoudkundige benadering, ze kunnen geen economische rendement geven.Dus worden deze mensen in hun perfectie het wisselgeld van de maatschappij.

  reageer
 • Frenky

   

  Is leunen op een schoffel ook werk dan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert