Twee paarden bij manege mishandeld

DRONTEN
Bij een manege aan de Roggebotweg in Dronten zijn twee paarden zeer waarschijnlijk mishandeld. Dat zou gebeurd zijn tussen vrijdag 31 juli en zondagmiddag 2 augustus. De eigenaar heeft maandag aan de politie gemeld dat bij twee merries letsel is ontdekt.

Een dierenarts en de forensische opsporing hebben onderzoek gedaan. De arts heeft vastgesteld dat de verwondingen waarschijnlijk opzettelijk zijn toegebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

In verschillende delen van Nederland worden al langere tijd paarden mishandeld. Het is niet duidelijk of die mishandelingen door dezelfde dader of daders worden gepleegd. De politie heeft tot nu toe nog geen verdachten kunnen aanhouden.

Foto: Google Maps

reacties (5)

 • Rob

   

  houdt die dieren toch eens in het zicht. lopen maar rond zonder enige toezicht

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vee moet gewoon in de wei kunnen staan toch? Zoals jij het zegt klinkt het alsof de eigenaren schuld hebben.

 • Bertus

   

  Nee vertrouw op onze rechtsysteem. Bah. Als het de kindjes waren van het koninklijke huis, was er allang een dader opgepakt nav grootscheeps onderzoek. Maar ach het gaat om paarden. Prioriteit 0. Echt schandalig

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kindjes van het koninklijk huis lopen niet overal vrij rond. Tenminste, voor zover we weten. Een absurde vergelijking.

 • qwerty

   

  Tuurlijk joh, terug naar de middeleeuwen. Is dat nu echt wat je wil?

  reageer
 • Bertus

   

  Ik ben het er ook mee eens hoor. Niet vertrouwen op die waardeloze rechtspraak doe Nederland kent

 • Rocky

   

  Ik hoop dat als deze persoon of personen op heterdaad word(en) betrapt dat dit niet door de politie gebeurt. Als je dit kunt doen heb je elk recht op een eerlijke rechtzaak verspeeld. Ze zullen waarschijnlijk ook alle berichtgeving hierover volgen en ook daar op kikken. Geloof me, eens komt de tijd dat de dader de klos is en goed ook!

  reageer
 • Nu ik even

   

  Onbegrijpelijk. Wat brengt iemand ertoe zoiets te doen? Hopelijk worden de daders gepakt en krijgen ze flinke straffen waarbij er nu een keer geen rekening wordt gehouden met een moeilijke jeugd of andere zielige rechtbankverhalen. Je leeft nu en je bent nu verantwoordelijk voor je daden!

  reageer
 • Herman

   

  Ja je hebt volkomen gelijk maar is het niet zo als je voor moord maar 2 jaar krijgt wat verwacht je dan voor dit vergrijp zal wel weer een werkstrafje worden waar gaan we heen hier in Nederland pfffff

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert