Rozenkwekers vrezen Russische maatregelen

FLEVOLAND
Rozenkwekers in Flevoland maken zich zorgen over de door Rusland aangekondigde exportbelemmeringen voor snijbloemen. Volgens de Russen zit er geregeld ongedierte in Nederlandse bloemen en daarom worden rozen uit ons land vanaf maandag gecontroleerd voor ze het land in mogen.

Kweker Frank Voorn uit Luttelgeest, die rozen exporteert naar Rusland, heeft nog geen last van de aangekondigde maatregelen. Hij merkt wel dat zijn Russische klanten terughoudend zijn: "Ik vrees dat de controles ervoor gaan zorgen dat Russische bedrijven rozen uit andere landen gaan importeren om gedoe bij de grens te voorkomen." Net als andere rozenkwekers in de provincie heeft hij het idee dat de controles puur politiek zijn en niets met de kwaliteit van de Nederlandse bloemen te maken hebben.

Branchevereniging LTO laat weten dat de Russen officieel nog niks hebben laten weten, maar volgt de situatie op de voet. Rusland weert ook groente, fruit en zuivel uit de Europese Unie. Dit is een vergeldingsmaatregel voor de Europese sancties naar aanleiding van het conflict in Oekraïne.

reacties (4)

 • Poe

   

  logisch, omdat de regering zich als een idioot gedraagd moeten de ondernemers lijden?

  reageer
 • jan

   

  Je moet de russen er niet op aankijken maar onze regering...

  reageer
 • Bram

   

  ik ruik hem al aan komen,waar is de subsidie pot!!!!!!!!!

  reageer
 • Frenky

   

  Dat zal ze leren. Wie met de ruzie met de Russen zoekt slaat zichzelf op de vingers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert