Aanpak scheuren Vogelweg tijdelijke oplossing

ZEEWOLDE
De reparatie van diepe scheuren in de Vogelweg bij Zeewolde is slechts een tijdelijke oplossing. De echte aanpak volgt volgend jaar, wanneer er groot onderhoud staat gepland. Dat zegt een woordvoerder van de provincie.

Woensdag werd bekend dat voor een deel van de Vogelweg een snelheidsbeperking geldt tot 50 kilometer per uur. Het gaat om het stuk tussen de Roerdomptocht en de Wulptocht. In het wegdek zijn nieuwe scheuren van een halve meter diep ontstaan. Het inklinken van de veenbodem en boomwortels die vocht aan de bodem onttrekken zijn al jaren de oorzaak van het probleem.

De scheuren worden dichtgemaakt zodra de provincie een aannemer heeft gevonden.

reacties (10)

 • Jan

   

  U kunt mij niet wijs maken dat de eerste plannen voor Oostelijk Flevoland hebt gezien waarop de Vogelweg al was ingetekend. Dan was u begin/midden jaren '50 al werkzaam bij een speciale afdeling van de Rijksdienst want op de ontwerpplannen van 1954 staat nog geen enkele potentiële weg ingetekend op die plaats. Of zijn de plannen die u heeft gezien én bewerkt nog zo geheim dat ze nog niet openbaar mogen worden gemaakt?

  reageer
 • Dick

   

  Dat is bullshit, deze weg is als "stroomweg" bedoeld. Op de eerste plannen voor Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, die ik persoonlijk heb gezien en bewerkt, was deze weg juist als een 2x2 strooks weg bedoeld. Die brede strook grond ligt er namelijk niet voor niets naast. Dus dat deze weg een weg voor bestemmingsverkeer is is de grootste onzin. En ja, als we iemand zwaaiend met een rode vlag voor de auto's uit gaan laten lopen scheelt dat misschien ook wel enorm in het aantal verkeersdoden. Dan zijn we in elk geval gewaarschuwd dat er een auto aankomt. Echt bullshit, deze weg kan rustig een 100km/u weg worden. Parallelweg voor het langzaam verkeer erlangs, ben je ook van dat probleem af.

  reageer
 • Dick

   

  Al zolang ik over de vogelweg kom, zolang zitten er in het stuk tussen Knardijk en Waterlandseweg enorme kuilen en bulten in deze weg. En ik kom er als vanaf het eerste begin over. Dat heeft nul komma nul met slenken en rivieren te maken. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit stuk weg er met donders geweld in is gegooid.

  reageer
 • KC

   

  Een stuk van de Vogelweg is opnieuw geasfalteerd en is er een kunststof scherm aan gebracht langs de weg. Daarvoor is een sleuf gefreesd en ook dwars door de wortels. Dit nieuwe gedeelte hebben geen langscheuren meer, omdat de bomen geen water onder de weg kunnen onttrekken. De golven in de weg blijven altijd een probleem. De aanwezige slenken van diverse rivieren, zoals de Eem, Vecht, e.d., zijn gevuld met veen en dat zal altijd inklinken. Afgraven is wel een heel dure oplossing. Je moet wel voor de oude fundering licht ophoog materiaal gebruiken, zodat het inklinken minder snel gaat.

  reageer
 • rob

   

  iedere euro die je aan de Vogelweg spendeert is weggegooid geld, ze moeten het sluipverkeer drastisch tegengaan. En waarom niet je hebt de A6 en de Gooiseweg, scheelt gelijk in het jaarlijks aantal slachtoffers omdat de Vogelweg door veel weggebruikers s, morgens maar ook s, middags al racebaan gebruikt wordt terwijl er maar 80 km gereden mag worden. Feitelijk is de weg bedacht voor bestemmingsverkeer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  de bomen krijgen altijd (mede) de schuld maar is dat bewezen ? zijn er stukken waar de bomen er niet staan en is het daar minder geworden ? Of is het gewoon voor 90 % de ondergrond? ambtenaar die antwoord weet laat eens van je horen .

  reageer
 • jo jo

   

  Die weg is al jaren levensgevaarlijk door die scheuren. Snap ook niet dat het zo lang heeft moeten duren.

  reageer
 • Mike

   

  Dat geloof ik direct. Maar wat dacht je van een motorfiets? Die gaat onderuit. Afsluiten lijkt mij beter totdat het gerepareerd kan worden.

  reageer
 • Jop Pannenkoek

   

  Reed er vanmiddag overheen en stond een blonde te filmen.... Daar hebben ze dus wel tijd voor! Maar was op het 80 stuk, waar nog wel goed te rijden is. Die weg heeft al wat geld gekost....

  reageer
 • Chauffeur

   

  Reed er gister met een 13 meter bus overheen en dan wordt je niet blij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert