Nu ook blauwalg op het Zwemstrand in Almere

ALMERE
Op het Surfstrand in Almere Haven is blauwalg geconstateerd. Dat heeft de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) gemeld. Woensdag werd er al blauwalg in het water aangetroffen op het Zwemstrand.

Er geldt voor beide strandjes een waarschuwing voor zwemmers.

Blauwalg kan niet alleen huidirritaties veroorzaken, maar ook darmklachten.

reacties (5)

 • ron

   

  in amsterdam noord is zojuist het Noorderparkbad geopende (incl buitenbaden) ligweiden zijn in oktober klaar. zo ver is dat niet

  reageer
 • Jeroen

   

  In Limburg hebben ze lang niet zoveel natuurwater als wij dat hebben, en dan is een buitenzwembad geen overbodige luxe. Met de vele stranden die wij hebben, en waarbij 90% van dit jaar nog geen blauwalg is geweest, kun je heerlijk zwemmen. Ik ga geregeld naar Limburg voor de sneeuwhal, Dat is zooooo fijn. Maar hier in Almere moeten ze hun geld verbrassen aan een nutteloos buitenzwembad.

  reageer
 • qwerty

   

  Ga je toch lekker in Limburg wonen!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En daarom moet er een gewoon/normaal buitenzwembad met schoon resp. chloor water komen en niet zo'n gek variant met met buiten-/natuur(weer)water. Ik ga in mijn vakantie geregeld naar familie in limburg en dan naar de (chloor)buitenbaden daar. Dat is zooooo fijn. Maar hiet in Almere moeten ze hun geld verprassen aan de floriade.

  reageer
 • Murare

   

  Er waren waterplanten uitgezet om oa blauwalg te voorkomen. Nu hebben we dus overlast van de waterplanten én blauwalg. Hebben we dus een dubbel probleem. Fijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert