Snelheidsduivel gepakt op de Houtribweg

LELYSTAD
De politie heeft in Lelystad bij een snelheidscontrole op de Houtribweg 27 mensen op de bon geslingerd. De grootste overtreding kwam van een automobilist die 138 kilometer per uur reed waar 80 is toegestaan.

De politie controleert de laatste tijd vaker op de Houtribweg en laat weten dat het daar 'de goede kant' op gaat met het aantal overtreders.

Op Twitter maakte de politie bekend binnenkort op 30 kilometerwegen in Lelystad te gaan controleren.reacties (11)

 • Dick

   

  Het IS al een 2x2 strooks weg. Zeer overzichtelijk, bijna geen afslagen. Het is gewoon 100% scoren als je hier gaat staan controleren. Het is voor deze weg absoluut geen geloofwaardige limiet. Het is daar altijd 100km/u geweest totdat er een geitenwollen sok heeft bedacht dat 80km/u daar veel beter zou zijn. Ja voor de staatskas beter!

  reageer
 • Hendrik...

   

  Atol ook graag en dan meteen controleren op telefoongebruik in de auto. Waar kunnen we de klachten indienen eigenlijk?

  reageer
 • sherlock

   

  Tip voor de belastingdienst: maak een gewone weg 4 baans, dan gaan de meeste automobilisten onbedoeld toch iets harder rijden, zet wat obstakels in de berm waarachter de flitsapparaten verstopt kunnen worden,en de staatskas vaart er wel bij. Overigens, ikzelf heb een hekel aan (te) hard rijders, dus controles op gevaarlijke plekken vindt ik wel terecht.

  reageer
 • Andy P

   

  Niet dat ik het verkeerd noem dat snelheidsovertreders gepakt worden echter ik dacht dat de politie allen voor bloedspoed zaken zouden optreden? Flitsen op een 4-baansweg lijkt mij geen bloedspoed en in woonwijken zie je ze niet. Dat vind ik dan wel weer een mooi staaltje mensen naaien.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het aardige is dat het meest de bewoners, vaders en moeders van de kinderen zelf zijn die veel te hard door de 30km/h wijken rijden. Vreemden kennen de weg niet en moeten altijd een beetje zoeken. Op bijeenkomsten staan mensen altijd te schelden en heeft men het over "ze rijden te hard".

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje HA

   

  Hoezo #gaatdegoedekantop ??? De politie moet helemaal niet twitteren over politiezaken.

  reageer
 • ray

   

  Laat ze dan ook de tjalk thv het winkelcentrum doen....

  reageer
 • Jake

   

  wordt een beetje moe van dat gecontroleer op 4 baan wegen met 80 km met name bij het rangeerterrein richting A6 Is alleen maar goed voor de staatskas en verder niets. Als je even niet oplet zit je erboven en heb je weer een bon te pakken. En vervolgens vernaggelen ze ook nog een eerste voetbalweekend van Nederland! Hulde #het gaat de verkeerde kant op

  reageer
 • Andries

   

  Al geruime tijd zijn er werkzaamheden gaande op de A27 van het knooppunt Almere naar de Stichtse brug. Er wordt gewaarschuwd met borden dat je je snelheid moet terugbrengen naar 90 en vervolgens naar 70. Je wordt vervolgens voorbijgevlogen door auto's die dit totaal negeren. Er is links naast je nauwelijks ruimte om je te passeren. En langs die weg werken mensen aan het verbeteren van de weg. Als je je gewoon aan de regels houdt, vergroot je de veiligheid op de weg. Hoef je je ook niet meer te ergeren aan de politie die het allemaal controleert. Net als iedereen wil ik veilig van huis vertrekken en veilig thuiskomen. Wie niet?

  reageer
 • Roel

   

  Ik heb begrepen dat Politie geen metingen in 30 km zone kan doen. Zou wel welkom zijn.

  reageer
 • wiebe

   

  Hoera ! met name de dertig kilometer zone !!.... HET IS VAKANTIE, dus , veel kinderen op straat !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert