Scootmobielroute door bos bij De Kemphaan

ALMERE
In het bosgebied rondom stadslandgoed De Kemphaan in Almere wordt eind augustus een scootmobielroute geopend. Op die manier wil Staatsbosbeheer de natuur in dat gebied ook toegankelijk maken voor minder-validen.

De bestaande fiets- en wandelroute is op diverse plekken aangepast om hem geschikt te maken voor scootmobielen. De route is bijna vijf kilometer lang en voert door de bossen en landbouwgebieden bij De Kemphaan.

De nieuwe scootmobielroute wordt zondag 30 augustus feestelijk in gebruik genomen.

reacties (4)

 • Nou sorry hoor maar menig bejaarde scootmobiel coureur gebruikt dat ding als race kar. En het is "respectloos" als je niet als de sodemieter aan de kant springt als ze eraan komen. Ze zijn heus niet allemaal zo maar een groot deel toch wel hoor..

  reageer
 • Arend Mink

   

  Na aanplant van de bossen in Almere (vanaf 1973) hadden deze brandgangen en onkruidtapijt onder de wandelpaden en wandelden we er met de kinderen in de buggy op plezierige wijze. Na de bomenkap de afgelopen jaren is dat al lang niet meer mogelijk vanwege het losse zand wat er op die paden, nadat ze waren stuk gereden, gegooid is. Sinds die tijd maken ook de ruiters van deze voetpaden gebruik en laten naast vernieling ook de drollen achter.

  reageer
 • Carry

   

  Wel 5 kilometer wauw dat is lang. Wat is er mis met de fietspaden. Zijn die daar zo slecht? En knallen??? Je bent echt niet wijs fietsers gaan stukken harder. En mensen in een scootmobiel zullen ook hun boodschappen moeten doen. Dit noem ik nu een aso reactie alleen aan jezelf denken!

  reageer
 • aanhanger

   

  eindelijk crossbaan voor ze ...hoeven ze niet meer door het winkelcentrum te knallen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert