Winkelend publiek vergeet de Brink

ALMERE
De winkels rond de Brink en de Markt in Almere Haven trekken veel minder mensen dan die rond de Havenkom. Dat blijkt uit het onderzoek Werkgericht Werken van de gemeente Almere en een rondgang van Omroep Flevoland.

Een van de oorzaken is mogelijk de busbaan die dwars door het centrum loopt. Volgens winkeliers weten veel mensen niet dat het winkelcentrum niet ophoudt bij de busbaan, maar ten noorden daarvan doorloopt.

Volgens de gesproken winkeliers nodigt het niet uit om door te lopen naar de Brink. Zij vinden dat er meer activiteiten moet komen, zoals een kermis.

reacties (13)

 • Nico

   

  Was leuk geweest wanneer er op de Brink naast horeca ook meer speciaalzaken zouden komen. En die fietsenwinkel zou zijn voorraad fietsen niet over het hele plein moeten uitstallen. Neem dan een groter pand. De AH voegt totaal niets toe en is, vanwege de drugsdealers bij de ingang/trap, niet echt uitnodigend. Lijkt Kraaiennest wel. Ook zouden idd de afgeplakte etalages verboden moeten worden. Verder lijkt heel Haven wel een bril nodig te hebben. Het haar zakt voor de ogen en er zijn wel heel veel opticiens. En vanwege de verbouwing van de oud-ijzerbak zijn de doorgangen veel te krap. Maar dat is tijdelijk, hoop ik.

  reageer
 • -Z-

   

  In dat deel ligt ook wat sommigem nog steeds heel enthousiast De Kunstgracht durven noemen. Supersaaie kale gevels, donkere etalages, ondermaatse dingen in de gracht. Zolang gedaan wordt alsof dat stuk prachtig en geweldig is zal er niemand komen. Geldt voor bijna het hele stuk boven de busbaan.

  reageer
 • Almere Haven!?

   

  Ik vind het er niets aan in Almere Haven

  reageer
 • Jeroen Verschoor

   

  Logisch inderdaad, wat vind je er nou voor unieks? Er is een bloemist, maar daar vind je er al één van bij het deel richting de Havenkom. Een slager, wederom een betere in het deel richting de Havenkom. Wat leegstand Een tabakzaak, hiervan is er wederom een in het deel richting de Havenkom Een bakker, kapper, opticien, pinautomaat (je raadt het al) Nee.. Niet veel om speciaal voor langs te gaan..

  reageer
 • Carla

   

  Als inwoner van almere haven kom ik eigenlijk ook nooit in het gedeelte na de busbaan er zijn weinig winkels die de aandacht trekken helemaal rondom corosia is het weinig aan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joost

   

  Ik was vergeten dat Almere-Haven nog bestond

  reageer
 • Frenky

   

  Bogal logisch de brink is ouderwets.

  reageer
 • Pzaal

   

  Vroeger was het rondom die grachten gewoon gezelliger. Maar nu als je er loopt,...denk je bij jezelf wat doe ik hier?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De mensen wonen daar toch in de buurt en komen er regelmatig? Waarom zouden ze stoppen bij een oversteekplaats. Het is bij de Brink gewoon niet leuk dus daar gaat men niet naartoe. Beter sluit men alles nabij de Brink en vult men de markt en gracht wat beter. Dan zal het wel weer gaan. De Brink moet maar horeca worden. Of niets.

  reageer
 • Rob

   

  als ik de foto zo zie ligt dat aan de winkeliers, maak het eerst eens gezellig en lok je klanten die straat in want ze zijn er echt wel.

  reageer
 • jan r. bakker

   

  "winkels rond de havenkom" ?? ik zie daar alleen maar horeca. Verder kampt Almere - haven, net als overal elders in den lande, met een aanzienlijke leegstand van winkelpanden.

  reageer
 • Reactie

   

  Het straatje voorbij de busbaan is nog wel aantrekkelijk met diverse specialisten, maar als je eenmaal op het plein bent aangekomen is het over. 75% van de panden aan het plein dragen negatief bij aan de uitstraling. Bankkantoren met afgeplakte ramen, een ABN kantoor dat al geruime tijd gesloten is, een bakker die geen gebruik maakt van zijn etalage (maar de ramen heeft dichtgeplakt), de verbouwing van Corrosia, etc. etc. Normaal zou je moeten "vechten" voor een plek rond een plein. Hier wil je strijden om er weg te komen.... En een groot terras zou de levendigheid ook aanzienlijk bevorderen.

  reageer
 • Deetje

   

  Almere Haven is veel gezelliger en het tocht er ook niet zo, er heerst een meer gemoedelijke sfeer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert