Woonwensen van 55-plussers in kaart gebracht

ALMERE
De gemeente Almere gaat de woonwensen van 55-plussers in de Waterwijk in kaart brengen. Dat staat in het programma Wijkgericht Werken 2015-2019 van de gemeente.

Almere kampt met vergrijzing. De aankomende decennia ligt de vergrijzing zelfs driemaal zo hoog als op landelijk niveau. Omdat Almere vooral gericht is op jonge gezinnen, zijn volgens de gemeente vergaande maatregelen nodig om senioren zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en actief te laten zijn in hun sociale netwerken.

Daarom is de gemeente in 2012 het programma Waterwijk Seniorenproof gestart. De wijk is daarmee een proeftuin geworden voor de realisatie van plannen gericht op wonen, welzijn en zorg. De laatste inventarisatie van woonwensen stamt uit 2011.

reacties (3)

 • Paul

   

  Volgens mij lees je niet goed Opa, ze gaan juist de woonwensen in kaart brengen om de senioren beter van dienst te kunnen zijn.

  reageer
 • Marcel

   

  als de uitkomst maar niet bij voorbaat een seniorenflat wordt

  reageer
 • Opa69

   

  Met andere woorden, de ouderen zijn helemal opzichzelf aangewezen en de gemeente is alles gelegen om het zo te laten.. Almere blijft zich richten op de jongeren en de oudjes kunnen....Ja ja..Wij redden ons wel, dat doen wij al jaren!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert