'Bewoners Molenrak moeten er met elkaar uitkomen'

ZEEWOLDE • Zo 9 augustus 2015 | 17:51 • Zondag 9 augustus 2015 | 17:51
De bewoners van het Molenrak in Zeewolde moeten hun onderlinge problemen zelf zien op te lossen. Dat vindt burgemeester Gerrit Jan Gorter. De gemeente kan volgens hem weinig doen, omdat het om koopwoningen gaat.

Een burenruzie houdt de straat nu al elf jaar in haar greep. Eén man, Rene Boeschoten, zegt dat verschillende buren het op hem voorzien hebben. De buren zeggen juist dat het Boeschoten is, die de buurt terroriseert. Dat laatste laat ook de burgemeester doorschemeren.

Gorter zegt dat hij de afgelopen jaren veel tijd heeft besteed aan de situatie. Dit door gesprekken te voeren met de verschillende buren. Een oplossing moet volgens de burgemeester van de bewoners zelf komen. "Het kan niet zo zijn dat de gemeente zegt: u heeft een probleem in de buurt. Wij kopen uw woning op, gaat u naar een andere buurt en kijk of het daar wel goed gaat. Dat gaat gewoonweg niet.", aldus de burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel