Burgemeester: 'Gelijk na installatie woon ik in Almere'

ALMERE
Aankomend burgemeester van Almere Franc Weerwind zegt zo snel mogelijk na zijn installatie in de stad te gaan wonen. Hij volgt op 9 september Annemarie Jorritsma op, die na twaalf jaar afscheid neemt als burgemeester.

Weerwind is momenteel op zoek naar een "kleine, eenvoudige" woning, waar hij in de eerste instantie alleen zal gaan wonen. Zijn vrouw en twee kinderen blijven voorlopig in Velsen, omdat zijn zoon komend jaar daar eerst zijn lagere school zal afmaken. Weerwind zei dat zondag toen hij in Almere de hockeyinterland Nederland-Ierland bijwoonde.

Een burgemeester is overigens verplicht in zijn gemeente te wonen. Voor het eerste jaar geldt een overgangsregeling. Daarbij kan de nieuwe burgemeester een beroep kan doen op verschillende vergoedingen, voor bijvoorbeeld dubbele woonlasten en reiskosten om het achterblijvende gezin te bezoeken.

reacties (49)

 • Jeroen

   

  De gemeente waar de heer Weerwind momenteel werkzaam is, is de laatste tijd anders flink negatief in het nieuws. Een jaarlijkse feestweek die ieder jaar uit de hand loopt, en door bewoners inmiddels steekweek genoemd word, kinderen van 14 die om 2300 uur in cafes rondhangen en GHB gebruiken. Dat word wat in Almere.

  reageer
 • qwerty

   

  Ik ben blij dat ik wel in Almere woon. Sterker nog; ik ben er trots op al 35 inwoner van deze stad te zijn! Neemt niet weg dat ik het met je eens ben dat het voor een deel van de Almeerse bevolking nooit goed is. Bij deze wens ik burgemeester Weerwind alle succes in zijn nieuwe functie en hoop ik dat hij zichzelf binnenkort ook een trotse Almeerder voelt!

  reageer
 • qwerty

   

  Nogal een aanname-gestuurde zienswijze: Je zou ook kunnen denken (eveneens aanname-gestuurd) dat hij een goedkope huur- of koopwoning zoekt om de dubbele laten zo laag mogelijk te houden. En het gegeven dat hij zich reeds op het hockeyveld in Almere bevond nog voordat hij officieel in functie is kan dus ook aangeven dat hij nu al in zijn sociale contacten in Almere investeert. En joh, laat zijn zoontje lekker samen met zijn vriendjes de basischool afronden, dan kan het mannetje volgend jaar met een frisse start beginnen aan het voortgezet onderwijs in Almere. Een hele gezonde zienswijze als je 't mij vraagt.

  reageer
 • Dorpeling

   

  Als ik dit lees ben ik blij dat ik niet in Almere woon. Niet om de burgermeester, die ook aan de toekomst van zijn zoon denkt, ik zou precies hetzelfde doen. Maar aan de zeikerds voor wie het nooit goed genoeg is. Zeuren is ook een hobby en in Almere zitten jullie er op.

  reageer
 • Bertus

   

  Nee bedoel die ellende die weerwind heet !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Louise

   

  Dat het bij het burgemeesterschap hoort dat je in de plaats/gemeente zelf gaat wonen. Dan is deze move op zich opvallend. Zeker omdat hij een goedkoop huis zoekt, dan komt het gezin over een jaar ook niet. Betekend dat zijn sociale leven niet in Almere zal plaatsvinden. Terwijl dat wel wenselijk is. Je weet pas hoe een stad is als je er zelf in leeft (en niet een paar dagen slaapt). Het wekt de indruk dat Almere een opstap is en zodra er een betere kans komt hij die zal pakken.

  reageer
 • Ramjan

   

  Niemand is perfect, dus ook Jorritsma niet en ook Weerwind niet. Maar toch ben ik tevreden over het burgemeesterschap van Jorritsma en geef ik Weerwind een eerlijke kans. Dat het gezin (een jaar) later komt, begrijp ik. In groep 8 van school wisselen is niet handig (en in dit jaar kan goed gezocht worden naar een VO school in Almere). Tegemoetkoming dubbele woonlasten logisch, die reiskostenvergoeding naar Velsen vind ik op zich niet nodig. Maar het is maximaal een jaar totdat Weerwind (hier niet meer alleen) met zijn gezin hier woont, dan is dat (zowel tegemoetkoming als reiskosten) te overzien.

  reageer
 • Paul

   

  Gelukkig maar! Ik ben geen D66 fan maar alles is beter dan een negatieve PVV burgemeester

  reageer
 • DPU

   

  Nog altijd jammer dat mw. Jorritsma weg gaat. Zij heeft van dit dorp een stad gemaakt. Ze is een prima bestuurder. Zij heeft de lat voor dhr. Weerwind hoog gelegd. Ik reken erop dat hij aan onze verwachtingen kan voldoen. Welkom, meneer Weerwind en adieu mevrouw Jorrritsma. Dank voor alles en het ga u goed. @ alle negatievelingen op dit forum; wat jammer dat u er voor zorgt dat de indruk die de heer Weerwind zou kunnen krijgen van onze prachtige stad, niet een veel positievere is.

  reageer
 • Serge

   

  U hebt weinig op met Almere ! In Velzen zijn we blij dat hij weg is !sterkte bewoners van Almere !!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie was de voorzitter van de vertrouwenscommissie die de voordracht aan de gemeenteraad heeft gedaan? Ja precies, Toon van Dijk, u weet wel, van de PVV.

  reageer
 • lexxie

   

  Klopt Pvv is de grootste partij in Almere en dan krijg je een d66 burgermeester Het kan in Almere

  reageer
 • Dnz.

   

  Welkom in Almere! Het enige wat hier met gejuich wordt ontvangen is het verhogen van de uitkeringen, gratis openbaar vervoer, alle buutenlanders eruit en Geert Wilders als minister president. En verder iedereen natuurlijk opzouten want de mening van de gemiddelde Almeerder wordt bevochten als de absolute waarheid en het begrip "eigen verantwoordelijkheid" is op het oude land achtergebleven. Beste Burgemeester, welkom in Almere, ik zou ook mijn vrouw en kinderen later laten meeverhuizen. Het is minder dan 45 minuten rijden naar regio Velsen. De wet zegt dat u in Almere moet wonen en dat hier een vergoeding tegenover staat. Dit heeft u niet bedacht, dit is gewoon het keurig uitvoeren van de regels, niet meer en niet minder. Dat half Almere daar jaloers op is... Kijk, DAT zegt meer over de mensen die jaloers zijn dan over u.

  reageer
 • Jeroen

   

  Meneer Weerwind krijgt het in zijn eigen kleine gemeente geen eens voor elkaar, en dan word er verwacht dat hij dat wel in Almere voor elkaar krijgt?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hij bedoelt het gezeik over de burgemeester.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Waarom moet een burgemeester in de stad zelf wonen?" - ik denk dat dat iets met aanwezigheid bij calamiteiten te maken heeft, maar zeker weten doe ik dat niet

  reageer
 • Barbara

   

  Dan had dit bericht helemaal de ether niet ingegooid moeten worden. Dat was ook wel respectvoller geweest. Nu vraag je om allerlei reacties. De burgemeester is er dus ingetuind.

  reageer
 • Wat een reacties weer. Het is ook nooit goed.

  reageer
 • willeMstad

   

  Nou ,met zulke merendeels nare reacties zal het gezin zich hier over een tijdje niet op hun plek voelen en dat is een verre van warm welkom en nadelig voor zijn functioneren. Moeilijke mensen hier, moeilijke ondankbare baan. Respect nog voor Jorritsma en dank. Ik heet hun liever welkom en doe jullie best voor de uitstraling van de stad.

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom moet een burgemeester in de stad zelf wonen? Om het huwelijk eraan te laten gaan? Omdat koters hun papsje gaan missen en geen knuffels meer krijgen bij het slapen gaan? Onzin! Allemaal zwaktebod.. Heeft vrouw van deze man misschien een baan die niet opgezegd kan worden? Is dat het punt? Of de opbrengst verkoop huis te laag?

  reageer
 • arie

   

  wat kunnen we weer zeuren om niks zeg. die man gaat gewoon zijn best doen en komt hier wonen .. wat is nu het probleem.ik denk iedereen die wat te zeuren hebben . kijk ff lekker naar je zelf zeg bah

  reageer
 • Ikke

   

  nou, als mijn man een baan in bv t zuiden des lands krijgt, ga ik daar ook niet wonen. Ik vind deze burgemeester slim! Hij denkt ook aan belangen van zijn gezin. Top, ik mag hem nu al!

  reageer
 • Femke

   

  Ik heb al vaker gezegd dat iedere stad en dorp een vaste burgemeesters woning beschikbaar hebben. Dan hoef je deze poppenkast niet op te voeren. want poppenkast is het.

  reageer
 • Bertus

   

  En welke of wat voor ellende bedoel je?

  reageer
 • Femke

   

  Ik ben in huwelijk wel 6 keer moeten verhuizen met koters en al, ze hebben er niets verkeerds aan over gehouden door midden in schoolperiode mee te gaan en op andere scholen nieuwe vriendjes op te zoeken. Flauwekul dus om dit aan te voeren. Verkeerde aandacht krijg je naar je toe geschoven van de echte Almeerders als je je zo opstelt. Het echt leuke van de baan schijnt er nu al van af te zijn..En Velsen achterlaten met vechtpartijen e.d. waar je dan alleen van denkt te moeten zeggen dat je geschokt bent lijkt me ook niet echt een schoonheidsprijs...

  reageer
 • .\/\/.

   

  "moet het hele gezin gewoon mee" - het gezin MOET helemaal niks, het enige dat moet is dat de burgemeester in Almere moet wonen.

  reageer
 • Rifle

   

  Ben die privileges ook meer dan zat, het kiezen van een kleinere woning lijkt populistische prietpraat. Op termijn zal toch het gezin moeten overkomen dus waarom niet meteen anticiperen. En als Burgemeester van een behoorlijke grote stad verdien je genoeg om extra kosten, voor een relatief korte tijd, van een 2e woning te bekostigen. Gewoon uit eigen zak betalen dus, wat is daar mis mee ?

  reageer
 • Hoezo niet bereid: De man is wel degelijk bereid om met zijn gezin te verhuizen, alleen niet meteen, en om legitieme redenen. Niks verkeerds aan om van een bestaande overgangsregeling gebruik te maken.

  reageer
 • Inderdaad iets fout gedaan: had je maar burgemeester moeten worden.

  reageer
 • Antje

   

  Ben met je helemaal mee eens... kinderen wennen er gauw aan om ergens anders naar school te gaan. zij vinden het juist spannend dat 'n ouder ergens anders komt werken...

  reageer
 • vrouwtje

   

  als je voor een baan kiest in een andere gemeente moet het hele gezin gewoon mee, nu moeten wij als burger weer zijn tripjes gaan betalen zo ook zijn woonlasten ect. ect. jaaaaa zo'n baan wil ik ook wel dit wordt drie keer niks deze man. Dag Almere

  reageer
 • marieke

   

  Ik vind onze aanstaande burgemeester iemand die goed nadenkt over zijn toekomstige baan en de daarbij behorende burgers. Dat hij ook nog eens over zijn gezin nadenkt pleit alleen maar voor hem. Wie weet heeft zijn zoon wel problemen met de overgang en kan juist zo'n laatste schooljaar een probleem geven voor zijn nadere toekomst.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Weerwind kan wel een mooi plekje aan het Weerwater vinden.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Hoezo. Hij komt direkt hier wonen en dat is heel goed.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Zeer prijzenswaardige opstelling. Het zal wel schelden worden voor de PVV maar deze man lijkt mij vast van plan de boel goed op de rails te houden. Een verademing vergeleken bij het confrontatiegedrag van PVV.

  reageer
 • joop

   

  de ellende begint nu al...

  reageer
 • qwerty

   

  Verklaar jezelf nader: wat zegt dit dan in uw beleving over zijn betrokkenheid en de lange termijn inzet? Mij lijkt het een wijze keuze in het belang van zijn zoon, zodat hij zijn basisschool goed kan afronden. Daarmee laat hij in mijn beleving zien dat hij een familieman is die goed oog heeft voor wat goed is voor zijn zoon. Lijkt me werkelijk niets mis mee!

  reageer
 • Joris Goedbloed

   

  Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe Eerste Burger, Almere! Zo zie je, ook iedere gemeente krijgt de burgervader die hij of zij verdient!

  reageer
 • qwerty

   

  typisch gevalletje van de klok horen luiden, maar werkelijk geen idee hebben waar de klepel hangt: Adri was wethouder, geen raadslid. Dat verschil zegt u mogelijkniets, maar is wel degelijk een groot verschil. Advies: verdiep je eerst eens in de feiten voor je jezelf een mening vormt.

  reageer
 • Danny

   

  Iedereen klaagt gelijk weer. Ik vind het netjes dat hij juist een kleine woning zoekt zolang de rest van zijn familie hier niet woont ipv. een dikke villa.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een huis is geen bungalowtent, die je afbreekt en achterin je auto gooit. Dat er dus een overgangsregeling is, is heel normaal lijkt me.

  reageer
 • henk

   

  toch van D66 ? de partij van dogma's, van het referendum voor alles en nog wat, loze beloftes in optima forma.

  reageer
 • Rvdroest

   

  Hopelijk verplicht hij alle raadsleden om ook in Almere te gaan wonen. Voor kom het gevalletje ONS ALMERE van Adrie Duivenstein.

  reageer
 • W.

   

  Best wel erg dat er gelijk met compenstatie's gegooit wordt, deze beste man kiest er toch zelf voor om deze taak opzicht te nemen? owja in Overgooi staat nog een huisje te koop van 1,2 miljoen euro vlak bij mevrouw Joritsma

  reageer
 • Mop

   

  Als ik voor mijn werk moet verhuizen zal het hele gezin mee moeten. Ongeacht de leeftijd of schooljaar, mijn baas betaald niet de dubbele woonlasten. Zal wel iets fout hebben gedaan.

  reageer
 • Lies76

   

  heb je pracht woning in de aanbieding! Filmwijk, dus lekker op de fiets naar het werk!

  reageer
 • Louise

   

  Als je niet bereid bent met je gezin te verhuizen, dan zet ik vraagtekens bij de betrokkenheid en lange termijn inzet. Waarom solliciteer je dan überhaupt.

  reageer
 • Roy

   

  Maakt uw borst maar nat ! Gebakken lucht !

  reageer
 • Sandra A

   

  Welkom en hopelijk gaat u het goed doen heb niks te klagen gehad de adgelopen jaren met Annemarie.Ben benieuwd Wat u in de planning heb.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert