D66 wil gereguleerde cannabisteelt

ALMERE
D66 in Almere wil dat die stad gaat experimenteren met gereguleerde teelt van cannabis. Hoewel de regering geen voorstander is van deze experimenten, zijn er ruim vijftig gemeenten in het land die die teelt wel toestaan.

Volgens D66 moet Almere zich daarbij aansluiten. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De democraten verwachten dat gereguleerde teelt de illegale wietteelt met bijbehorende criminaliteit zou kunnen verminderen.

Het CDA in Almere voelt niets voor gereguleerde teelt. Die partij wil juist een strenge handhaving van de voorwaarden voor verkoop van cannabis. De christen-democraten maken zich grote zorgen over het gebruik van cannabis door jongeren, omdat dit veel schadelijker is dan vaak wordt gedacht.

reacties (7)

 • Rudy

   

  D66 wil ook coffeeshops in de wijken, laten we D66 ook verantwoordelijk stellen voor de consequenties , wat een prutsers

  reageer
 • Jan

   

  Raar dat deze plant zo verboden is terwijl de geneeskracht ervan ongekent is... Of zou het komen dat deze plant niet pattenteerbaar is..

  reageer
 • Sinke

   

  Inderdaad naïef, denk niet dat het drugsgebruik en daaruit vortvloeiende criminaliteit wordt oplost. Gereguleerd telen en verstrekken zal gepaard gaan met een laag TCH gehalte. Dus niet interssant voor dehuidige gebruikers. Dealers zullen betere en goedkopere waar blijven aanbieden.( thuis bezorging e.d) Als D66 dit wil neem ik aan dat zij veel geld beschikbaar stellen voor de medische zorg en voor de verslavingsklinieken en daaruit voortvloeiende maatschappelijk problemen.

  reageer
 • Frenky

   

  Heel goed D66

  reageer
 • Ingrid

   

  Ik denk dat het een goede zaak is als het uit het illegale circuit wordt gehaald. Dan is het niet meer interessant voor criminelen. En qua gebruik door jongeren: dat is toch ook een kwestie van goede voorlichting, veel aan de weg timmeren daarmee en ik denk toch ook een stukje opvoeding door ouders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Wat zijn ze toch naïef.

  reageer
 • vrijgeven

   

  Gewoon vrijgeven onduidelijke beleid wat nu gevoerd word snapt niemand meer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert