Leider Leger des Heils "ik ben opgegroeid in het leger"

ALMERE
Veel Flevolanders genieten nog volop van hun vakantie. De scholen zijn dicht en het is zomerreces voor de politiek. Maar er zijn plekken in Flevoland waar het werk nooit stil ligt. Zoals bij het hoofdkantoor van het Leger des Heils in Almere.

Hans van Vliet is daar Territoriaal commandant en bestuursvoorzitter. Daarnaast is hij de leider van het Leger des Heils in Tsjechië. Dat doet hij vanuit het hoofdkwartier van het Leger des Heils in Almere.

Van Vliet werkt zijn heel leven al voor het Leger des Heils. Zelfs zijn vrouw Marja ontmoette hij binnen de organisatie en ze zijn inmiddels 44 jaar getrouwd. Ook Marja van Vliet werkt op het hoofdkantoor in Almere. Zij is Territoriaal Presidente van de vrouwenafdeling van het Leger des Heils.

Alléén in Nederland heeft het Leger des Heils 450 vestingen, een omzet van 336 miljoen euro en 6500 medewerkers. Zo'n 260 daarvan werken in Almere. De organisatie zamelt jaarlijks 23 miljoen kilo aan kleding in, deelt 5.5 miljoen maaltijden uit en biedt 1.5 miljoen overnachtingen aan dak- en thuislozen.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert