Vitree en gemeente zoeken extra pleeggezinnen

ALMERE
De gemeente Almere gaat actief op zoek naar pleeggezinnen in de stad. Samen met stichting Vitree, die de pleeggezinnen begeleidt, wordt gezocht naar 15 extra plekken.

Op dit moment worden veel kinderen uit Almere in pleeggezinnen buiten de stad geplaatst. Zo zijn er relatief meer pleeggezinnen in Dronten, Lelystad en Zeewolde. Almere heeft één geplaatst pleegkind op zo'n 1400 inwoners. Op Urk worden relatief er veel meer pleegkinderen opgevangen: namelijk één pleegkind per 180 inwoners.

Volgens Vitree is het op Urk veel gebruikelijker om een pleegkind in huis te nemen. Toch denkt de organisatie dat met de juiste aandacht, ook mensen in Almere bereid zijn om een pleegkind te nemen.

De gemeente Almere en Vitree gaan voor het werven van de pleeggezinnen in Almere een extra werknemer aannemen. Daarvoor is 75.000 euro beschikbaar.

reacties (3)

 • Helemaal eens met Jeroen…. Betere begeleiding is zeker nodig, wij waren ook een pleeggezin en mede door gebrekkige zorg (voor kind en gezin) is het helemaal verkeerd gegaan. Kind zwerft nu weer van de ene plek naar de andere, dit had voorkomen kunnen worden als er beter geluisterd en gehandeld werd… Dit houd mij absoluut tegen om weer een pleegkind in huis te nemen… Terwijl het erg nodig lijkt te zijn.

  reageer
 • Elzelina

   

  voor dat geld wil ik wel solliciteren, heb ervaring in het vinden van gastgezinnen voor uitwisselings studenten.

  reageer
 • Jeroen

   

  wij waren een pleeggezin........ Ze kunnen beter geld steken in betere "begeleiding" en minder regels,we werden bedolven hier onder. 8 X de zelde formulieren en mederwekers die 2x halve dagen werken en niet te bereiken waren......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert