Cuadrilla gaat in beroep tegen boringsverbod schaliegas

FLEVOLAND
Het Britse schaliegasbedrijf Cuadrilla, dat proefboringen wil doen in Noordoostpolder, gaat in beroep tegen een besluit van minister Kamp van Economische Zaken.

De minister maakte vorige maand bekend dat de opsporingsvergunning voor schaliegas in de Noordoostpolder en Brabant niet wordt verlengd. Dat is tegen het zere been van het bedrijf. Dat dient daarom een bezwaarschrift in bij het ministerie in een poging om het besluit ongedaan te maken.

Naast het besluit over de opsporingsvergunning besloot het kabinet vorige maand ook dat er de komende vijf jaar geen commerciële opsporing en winning van schaliegas komt in Nederland. Eind dit jaar besluit het kabinet of schaliegaswinning in Nederland een optie voor de toekomst blijft.

reacties (4)

 • Trebor

   

  Helaas word alles gezien in economische waarde. Tarwe en bieten brengen voedsel op dat kan je van gas niet zeggen op de lange termijn heb je een vervuilde grond en onvruchtbare akkers. Het gas is op een gegeven moment op en daarna kan je niks meer verbouwen op de grond

  reageer
 • simpel

   

  Wil je warm zitten dan wordt het kiezen tussen Russisch gas of schaliegas.

  reageer
 • A.R.G. Waan

   

  Zo zie je, dat actievoeren door moet gaan! De belangen van de Engelsen mogen niet groter zijn dan die van de bevolking! Blijf waakzaam, laat je niet in slaap sussen !!!

  reageer
 • wallander

   

  Boren met die hap.Dallas 2 in de nop.Tarwe en bieten brengen toch geen flikker op. Wakker worden boertjes de nieuwe tijd moet aan gaan breken. Leve de vooruitgang!

  reageer
 • .\/\/.

   

  De opbrengst ben je kwijt aan drinkwater uit flessen en ziektekosten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert