Advocaat wil uitstel moordzaak voor huwelijksreis

EMMELOORD
De advocaat van een 49-jarige man die wordt verdacht van moord en brandstichting in Emmeloord wil dat de inhoudelijke behandeling wordt uitgesteld vanwege zijn eigen huwelijksreis. De rechter heeft het verzoek afgewezen.

Tijdens de pro-formazitting bij de rechtbank in Lelystad bleek dinsdag dat het rapport van het Pieter Baan Centrum klaar is. De advocaat is echter tot twee dagen voor de zitting op 25 augustus weg en kan de resultaten zelf niet bespreken met zijn cliënt.

De zoon van de verdachte is ook verdachte in de zaak. Hij en zijn vader zouden de 54-jarige Cornelius Verolme hebben vermoord met een hamer. Zijn lichaam werd aangetroffen bij een slaapkamerbrand aan de Noorderkroon eind vorig jaar.

De 23-jarige zoon wil dat de zaak zo snel mogelijk behandeld wordt omdat nabestaanden nu lang genoeg hebben gewacht. De rechter sloot zich hierbij aan.

reacties (11)

 • Neance

   

  Het gaat hier niet om de verdachten, maar om de nabestaanden..die al lang genoeg hebben moeten wachten...

  reageer
 • Neance

   

  De huwelijksreis kan gewoon doorgaan ;) ...Het ging er om dat de advocaat 2 dagen voor de zitting pas terug is en het rapport dus niet met de cliënt kan bespreken..

  reageer
 • Neance

   

  Het gaat om de huwelijksreis van de advocaat...daarbij zit de verdachte vast..gaat een beetje lastig dan :P

  reageer
 • nivo'tje

   

  Tja. Wat een sneu geleuter roepen jullie allen. Laten we beginnen met het feit dat twee hele zolen de moord hebben gepleegd. Een week langer om de straf te horen maakt dan ook niets uit Naar mijn der hebben de plegers geen eis. Zij moeten het simpelweg ondergaan. Maar ja het is Nederland. Plegers hebben altijd meer aandacht in dit land.....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een huwelijksreis boek je ruim van tevoren. En een huwelijksreis is meestal geen tweedaags arrangement in Hotel 'In Den Muffen Kelder' in Bennekom, dus waarschijnlijk wat prijziger. Er wordt nu gedaan of die advocaat een soort van halve misdadiger is die het gore lef heeft om voor zoiets onbenulligs als een huwelijksreis uitstel aan te vragen. Die advocaat is gewoon iemand die aan het werk is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje

   

  jullie hebben allemaal gelijk... Sorry.....

  reageer
 • Erik

   

  Goed lezen aub want de advocaat gaat met huwelijksreis .

  reageer
 • Gerechtigheid

   

  Beste @Antje, ik ben maar een simpele ziel maar ik lees dat de advocaat zelf met vakantie wil, dus niet de verdachte!! Het blijft in elk geval van de zotte dat hij dat aanvraagt. Het is idd terecht afgewezen!!

  reageer
 • Mike

   

  Proberen kan altijd. Beetje bizar...

  reageer
 • Antje

   

  Te recht dat het is afgewezen. Het is toch van de zotte als de verdachte met huwelijksreis gaat en de nabestaande met verdriet achterlaten.... Wens de nabestaande veel kracht en sterkte toe.....

  reageer
 • Frenky

   

  Wat een mafklapper die advocaat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert