'Mishandeling Urk had racistische achtergrond'

URK • Di 11 augustus 2015 | 13:20 • Dinsdag 11 augustus 2015 | 13:20
De man die zaterdagmiddag op Urk werd mishandeld is van Marokkaanse afkomst. Oussama Bachiri liep met zijn vrouw en kind over de Klifweg toen een aantal mannen op een terras racistische leuzen naar hem riep.

Volgens zijn vrouw, Janneke van der Meer, gooide een van de mannen een asbak voor hen neer en riep: "Ruim op neger. Hier zijn jullie goed voor". Er ontstond een woordenwisseling waarbij volgens Van der Meer opnieuw racistische leuzen werden geroepen. Vervolgens doken drie mannen op Bachiri en werd hij geschopt en geslagen. Een schouder van het slachtoffer raakte daarbij uit de kom.

De politie heeft drie Urkers aangehouden voor de mishandeling. Zij wil verder niet ingaan op de achtergronden van het incident. Volgens Janneke van der Meer is haar man op Urk vaker het slachtoffer van racisme. Zij benadrukt dat er de afgelopen dagen ook veel Urkers bij het gezin zijn langsgekomen om hen te steunen.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel