'Mishandeling Urk had racistische achtergrond'

URK
De man die zaterdagmiddag op Urk werd mishandeld is van Marokkaanse afkomst. Oussama Bachiri liep met zijn vrouw en kind over de Klifweg toen een aantal mannen op een terras racistische leuzen naar hem riep.

Volgens zijn vrouw, Janneke van der Meer, gooide een van de mannen een asbak voor hen neer en riep: "Ruim op neger. Hier zijn jullie goed voor". Er ontstond een woordenwisseling waarbij volgens Van der Meer opnieuw racistische leuzen werden geroepen. Vervolgens doken drie mannen op Bachiri en werd hij geschopt en geslagen. Een schouder van het slachtoffer raakte daarbij uit de kom.

De politie heeft drie Urkers aangehouden voor de mishandeling. Zij wil verder niet ingaan op de achtergronden van het incident. Volgens Janneke van der Meer is haar man op Urk vaker het slachtoffer van racisme. Zij benadrukt dat er de afgelopen dagen ook veel Urkers bij het gezin zijn langsgekomen om hen te steunen.reacties (25)

 • urkertje84

   

  Omdat er nu 1x wat gebeurd in de zo veel jaar wordt heel urk over 1 kan geschoren. Beetje jammer! Het verhaal heeft altijd 2 kanten, wij horen het nu van 1 kant van het verhaal en zullen naar alle waarschijnlijkheid ook nooit het ware verhaal horen. Ik als Urker geef mijn kinderen mee dat we allemaal gelijkwaardige mensen zijn en dat er niemand meer or minder is dan een ander. Ik ga er vanuit dat ook hun vader en moeder dit hebben meegegeven aan hun kinderen, laat het een les wezen voor ons allemaal om nogmaals je zelf en je omgeving er van bewust te maken dat racisme echt niet kan

  reageer
 • ietje pietje

   

  Sorry hoor maar die urker jongens waren echt verkeerd bezig deze osama is een gewone heel normale vriendelijke man! Ik schaam me gewoon voor die gekke lui urkers of niet de eisen zijn gewoon normaal doen en anders oprotten. Jammer maar in ieder dorp of stad zijn bepaalde lui die alles voor anderen verzieken en ons mooie dorp met vele kwaliteiten weer ten onrechte ziekelijk in het nieuws brengen want net zoals Janneke zegt: velen van de jeugd zijn langs gekomen dat ze schamen voor die anderen :(

  reageer
 • aliB

   

  laffe en domme mensen die anderen graag vernederen om stoer te zijn heb je overal...jammer dat het niet Badr Hari was, hadden ze die jongens uit de haven mogen bergen. dit soort is stoer met meerderen, alleen zijn ze weinig imposant vanwege hun lage zelfbeeld.

  reageer
 • Jan

   

  Urk zet zich zelf helaas iedere keer voor gek..

  reageer
 • Albert

   

  Ben het eens met Jannie Snoek. Die Andre de vries zet Urk voor de zoveelste keer voor gek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dave

   

  Dat is duidelijk inderdaad.Ik ben er van overtuigd dat niet alle Urkers zo zijn,maar degene die wel zo denken zijn hypocrieten van het grootste soort.Dit is namelijk niet iets wat in het geloof thuis hoort

  reageer
 • Raadgever

   

  Die Janneke durft nog al wat te beweren zeg, 10% van de Urker bevolking discrimineert. En dat in een tolerante gemeenschap als Urk, ik geloof er niks van. Misschien 10% wanneer je langs een terras loopt met halfbezopen en doorgesnoven mensen. Maar dat kan niet represatief zijn voor 10%.

  reageer
 • Jan 1970

   

  Over een bekrompen denkwijze gesproken. Je kent alle Urkers persoonlijk of heb je ervaring met een paar Urkers en spui je op basis daarvan lekker je generaliserende mening over Urk zoals zoveel mensen hier doen op de site? Ik heb gelukkig heel andere ervaringen en nee, ik kom niet van Urk.

  reageer
 • frenky -fanclub

   

  Zo is dat die urkers zijn weer lekker in het nieuws progamma is weer lekker gevuld , in de andere steden gebeurt dat niet !!!!!

  reageer
 • Sean

   

  Rikus de groene zeker die dit zegt??

  reageer
 • Klaas

   

  Heb nog nooit een gebouw gezien waar 17000 mensen vooraan konden zitten.dus die onzin wie jij uitkraamt zullen maar niet voor waar aannemen toch?

  reageer
 • Potje pindakaas

   

  Misschien gaat de reactie over die 3 mafkezen?

  reageer
 • kramer

   

  Natuurlijk laf en belachelijk van die jongens...tenminste als dit het echte verhaal is. Ter nuancering...ga eens als kaaskop met een moslima door de Schilderswijk in Den Haag lopen. Dan valt je op dat alle mensen van ieder ras even racistisch zijn en dat mensen die uit een stammen cultuur met een religieuze identiteit, zoals Urk of Marokko, nog net even racistischer zijn.

  reageer
 • jos

   

  De urkers doen zich toch altijd graag voor als mensen van het geloof ? Maar met alleen vooraan op zondag in de kerk zitten maakt je nog geen goede gelovige... Je moet ook leven naar de regels van de bijbel dan, dus je naaste lief hebben en accepteren... Gelukkig maakt religie meer kapot dan dat het goed doet.

  reageer
 • jay

   

  Van dat soort mensen ? Wat zijn jullie ? Het suprieure ras ofso ? En wat geeft jullie het recht om mensen van een andere afkomst zo te behandelen ? Het moslim geloof mag misschien extremistisch zijn maar jullie zijn net zo extremistisch en volgen zeker de regels van de bijbel " NIET " want daar staat toch in " heb uw naaste lief "...

  reageer
 • UK

   

  Tjonge jonge uit welk werelddeel kom jij. Je doet jezelf tekort met 1978. Man man. Nou mijn vrouw komt ook niet van Urk en volgens jou zal ze nooit geaccepteerd worden. Nou dat valt dan reuze mee. Trouwens we hebben mobile telefoons hè. Dus je kunt stoppen met zoeken naar een groene telefooncel.

  reageer
 • Rikus

   

  eigen volk eerst nou

  reageer
 • Pieter Van Urk

   

  De meeste Urkers hier op Urk houden niet van dat soort mensen....

  reageer
 • UK

   

  Ja hoor. De kerk wordt er weer bijgehaald. Dus een ieder die in de kerk zit doet geen idiote dingen. In ieder geval sterke voor deze man en zijn gezin.

  reageer
 • 1978

   

  Mijn ervaring uit eerst hand is dat de mensen op urk veel al wereld vreemd zijn. Wat er over de wateren gebeurd weten ze niet. Ze vormen zich een beeld via media als ze die al kunnen zien. Ben je niet van Urk dan hoor je er niet bij ongeacht welke huidskleur je hebt. Je zal er nooit tussen horen. Zielig is het wel. Sterkte aan deze man en zijn gezinnetje. Laat je niet weg pesten is niet van toepassing. Wil je er blijven wonen is wel een vraag die je jezelf mag stellen?

  reageer
 • Ash

   

  Wie scheert ze allemaal over 1 kam? Volgens mij alleen de betreffende drie personen. Ik denk dat jij beter die splinter uit je oog kan halen. Zie je dingen wat anders?

  reageer
 • splinter oog/balk oog

   

  scheer ze weer lekker over 1 kam immers? dan ben je net zo slecht bezig als deze galbakken.

  reageer
 • Flevolander

   

  Die jongens, die dit op hun kerfstok hebben, zitten aanstaande zondag gewoon weer in de kerk, alsof er niets gebeurt is. Ze moeten zich schamen als Urkers zijnde!

  reageer
 • Jojanneke

   

  Walgelijke mensen zijn het die zich superieur voelen.

  reageer
 • Serge

   

  Die opmerking van Jannie Snoek op Twitter is overigens ook ver buiten proportie en toont maar aan hoe half Urk over deze zaak denkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert