Jehova's optimistisch bij Raad van State

SWIFTERBANT
De Jehova's Getuigen verwachten dat de bouw van hun nieuwe congreshal in Swifterbant gewoon kan doorgaan. Dat zei een woordvoerder van de geloofsgemeenschap dinsdag na een zitting bij de Raad van State in Den Haag.

Het bestemmingsplan Swifterbant-Randweg werd daar aangevochten door een omwonende. Het lijkt erop dat de hoogste bestuursrechtbank zijn bezwaren zal afwijzen.

De buurman vreest voor verkeersoverlast vooral op vrijdag, zaterdag en zondagochtenden. Het nieuwe landelijke Jehovacomplex kan 3400 bezoekers herbergen. De bouw is al een tijdje aan de gang. Er komt een fors parkeerterrein bij voor bijna 1200 auto’s. Binnen zes weken doet de Raad van State uitspraak.

reacties (5)

 • Paul

   

  Kortzichtig deze reactie, ik heb niets met het geloof maar respecteer ieder zijn of haar mening.

  reageer
 • peter

   

  Ik zou niet zo,n beweging in mijn dorpje willen huisvesten, vindt hun leef en denkwijze eng. Ethiek gaat voor een nieuwe weg.

  reageer
 • Poe

   

  blijkbaar wel anders zaten ze niet bij de Raad van State...

  reageer
 • Swifterbant

   

  Dit omdat niemand in Swifterbant er last van heeft en het juist een positief effect heeft op de lokale economie ( winkels camping mooi nieuwe weg etc etc) en nee ik ben geen lid van de club maar heet ze van harte welkom in Swifterbant.

  reageer
 • Rob

   

  zo'n clubgebouw zou je toch gewoon bij 1 van hun leden een boer bijvoorbeeld op zijn erf kunnen bouwen, hoef je niet op een m2 te kijken en heeft Swifterbant ook geen overlast van verkeer, want als we het hebben over een parkeerterrein van 1200 auto's dat gaat toch helemaal nergens meer over in zo'n klein dorp. Begrijp niet dat niet meer mensen protest aantekenen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert