Directeur Agrico: "Ik moest in Emmeloord wonen"

EMMELOORD
Veel Flevolanders genieten nog volop van hun vakantie. De scholen zijn dicht en het is zomerreces voor de politiek. Maar er zijn plekken in Flevoland waar de handel nooit stil ligt. In deel 3 van de serie over bedrijven die tijdens de vakantieperiode doorwerken, zijn we bij het hoofdkantoor van Agrico in Emmeloord.

Agrico is een coöperatie met 1.500 leden. Dat zijn boeren die hun aardappels aan Agrico leveren. De aardappelen worden vervolgens in tachtig landen verkocht. Het hoofdkantoor van Agrico is sinds 1973 in Emmeloord gevestigd. Vorig jaar draaide het bedrijf een omzet van 270 miljoen euro.

Algemeen directeur Jan van Hoogen werkt al 26 jaar bij Agrico. Bij zijn sollicitatie kreeg hij te horen dat hij verplicht in de Noordoostpolder moest komen wonen, anders kreeg hij de baan niet. Nu hij zelf directeur is, zou hij die eis niet meer stellen aan nieuw personeel. Van Hoogen koos uiteindelijk voor Emmeloord. "En daar woon ik nog steeds met veel plezier".

reacties (6)

 • John

   

  Geen aardappel, maar komkommertijd zo te zien?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die hele aardappelwereld is doortrokken van achterdocht en knieperigheid.

  reageer
 • Antje Ha

   

  De meeste bedrijven zijn gewoon open. Waarom zou je sluiten tijdens de schoolvakantie? Een verhuisverplichting of maximum reisafstand is nog steeds heel normaal. Je krijgt ook niet meer betaald dan het maximum.

  reageer
 • Leendert

   

  Ik heb daar ook een paar jaar gewerkt, maar als Urker werd ik daar als een minderwaardige behandeld en eigenlijk ging het personeel ook zo om met de telers. Van buiten lijkt het een mooie organisatie, maar intern is het een rotte bende!

  reageer
 • Coby

   

  Wat een nieuws, ben onder de indruk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ries

   

  Kom er maar in, zeurpieten over Emmeloord, in 3, 2, 1....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert