Directeur Agrico: "Ik moest in Emmeloord wonen"

EMMELOORD • Di 11 augustus 2015 | 20:25 • Dinsdag 11 augustus 2015 | 20:25
Veel Flevolanders genieten nog volop van hun vakantie. De scholen zijn dicht en het is zomerreces voor de politiek. Maar er zijn plekken in Flevoland waar de handel nooit stil ligt. In deel 3 van de serie over bedrijven die tijdens de vakantieperiode doorwerken, zijn we bij het hoofdkantoor van Agrico in Emmeloord.

Agrico is een coöperatie met 1.500 leden. Dat zijn boeren die hun aardappels aan Agrico leveren. De aardappelen worden vervolgens in tachtig landen verkocht. Het hoofdkantoor van Agrico is sinds 1973 in Emmeloord gevestigd. Vorig jaar draaide het bedrijf een omzet van 270 miljoen euro.

Algemeen directeur Jan van Hoogen werkt al 26 jaar bij Agrico. Bij zijn sollicitatie kreeg hij te horen dat hij verplicht in de Noordoostpolder moest komen wonen, anders kreeg hij de baan niet. Nu hij zelf directeur is, zou hij die eis niet meer stellen aan nieuw personeel. Van Hoogen koos uiteindelijk voor Emmeloord. "En daar woon ik nog steeds met veel plezier".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel