Stroopwafeloplichter actief in Tussen de Vaarten

ALMERE
Inwoners van de wijk Tussen de Vaarten in Almere zijn het slachtoffer geworden van een stroopwafeloplichter. Volgens de politie is via Facebook een tip doorgegeven dat iemand voor vijf euro stroopwafels verkocht voor een goed doel.

Omdat de politie het verhaal niet vertrouwde, ging een agent op zoek naar de verkoper. Toen deze was gevonden en gecontroleerd, bleek er niets waar te zijn van zijn goede bedoelingen.

De politie heeft de betrokken persoon de wijk uitgezet en heeft een procesverbaal opgemaakt. Hoeveel slachtoffers de oplichter heeft gemaakt, is niet bekend. Op Facebook reageert ten minste één gedupeerde. Zij schrijft dat ondanks de oplichting de stroopwafels wel lekker waren.

reacties (9)

 • Jordy

   

  We maken het er allemaal zelf naar. Dat je zo moet gaan denken. Begint bij de opvoeding...

  reageer
 • Saskia

   

  Vanavond was ie in Poort..

  reageer
 • Sofie

   

  Venten is zeker werken en daar is geen vergunning voor nodig maar je moet je wel aan bepaalde regels houden. Wat deze lui doen is onder het mom van een goed doel stroopwafels verkopen en dat mag niet zonder vergunning van de gemeente.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Venten is ook werken. Het is wellicht zonder vergunning of met een wat hogere marge.

  reageer
 • Sofie

   

  Hier is ook is zo'n figuur geweest niets gegeven omdat ik zag dat het de goedkoopste stroopwafels waren die er te koop zijn. Altijd om de vergunning vragen die moeten ze bij zich hebben , volgende keer bel ik de politie ook maar. Het zijn schoften die te lui zijn om te werken en andere goede doelen in een kwaad daglicht zetten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  Het is maar goed dat niet iedereen zo egoistisch is en denkt, dat soort opvattingen maakt de wereld er niet mooier op!

  reageer
 • Hetty

   

  Ik heb waarschijnlijk gisteren ook een van hen aan de deur gehad (Ambachtsmark Almere Haven) , "stroopwafels voor de minder bedeelde jeugd" en niet meegedaan. Maar vannacht is wel mijn fiets gestolen. Zou er een verband zijn?

  reageer
 • Karel

   

  Met de meeste goede doelen blijkt achteraf dat het toch niet zo'n goed doel is geweest. Ik ben dus helemaal gestopt met geven aan goede doelen en ken nog maar 1 goed doel: ik zelf. Dat heeft de stroopwafelverkoper ook gedacht en lijkt mij dus ook geen oplichting.

  reageer
 • ik

   

  Er waren er minimaal 3, 1 jongen en 2 meiden.. De meiden sowieso niet ouder dan een jaar of 16.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert