Politie Almere Buiten succesvol met Facebookpagina

ALMERE
Facebook gebruiken om criminaliteit tegen te gaan, de politie in Almere Buiten merkt dat het een enorm succes is. De Facebookpagina van het politieteam heeft in korte tijd al zo'n 6.000 fans verzameld. Op berichten wordt vaak honderden keren gereageerd.

Agenten zijn zo'n twee maanden geleden in eerste instantie met de pagina begonnen om te laten zien dat de politie veel goed werk verricht. Dit nadat op de sociale media veel negatieve berichten over de politie waren verschenen.

Inmiddels blijkt de pagina ook van pas te komen bij het oplossen van zaken. De volgers op Facebook zijn namelijk extra ogen en oren voor de agenten op straat. Tips die zijn binnengekomen via Facebook hebben er verschillende keren voor gezorgd dat verdachten konden worden opgepakt.

De politie merkt dat reageren via de Facebook-pagina een stuk laagdrempeliger is dan bellen naar 112 of 0900-8844.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  De voorbeelden van mensen die onterecht aan de digitale schandpaal zijn genageld zijn niet meer op de vingers van 100 handen te tellen. Negen van de tien keer dat mensen je vragen dingen te delen gaat het om oude koek van een paar jaar geleden of om websites die met smeuïge verhalen hun bezoekersaantal op willen krikken. Ik ben daar helemaal klaar mee.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ben het niet met je eens, robbert. De informatie die de politie op Facebook post is voor mij niet betrouwbaarder dan wat jij of ik erop zouden zetten. Sterker nog, woordvoerders en voorlichters staan erom bekend dat ze de zaken vanuit een bepaalde zienswijze belichten. Het is hun goed recht uiteraard, maar vraag me niet om het als betrouwbaar te zien. In het filmpje van de doorsnee reaguurder zie je alleen het gedeelte waar de klappen vallen, in het filmpje van de politie is dat stukje er nou net uit geknipt. Iedere partij heeft zo zijn belangen en handelt er naar.

  reageer
 • Paul

   

  Wat een vreemde reactie en wat vooroordeel, alles wat helpt om de criminaliteit te bestrijden helpt!

  reageer
 • Bart

   

  Goed bezig! Nu nog gopro's mee zoals de politie Rotterdam oost ook doet en je schept een veel beter beeld van het politiewerk

  reageer
 • Joost

   

  Al deze informatie kan natuurlijk kloppen, maar bij een schandaal moeten we nog afwachten hoe objectief ze dan blijven. De macht moet gewoon gecontroleerd worden door een derde partij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • robbert

   

  Het gaat om de bron, niet de gemiddelde inhoud van een Facebook poster. Ik schat de politie in dat zij betrouwbaardere informatie posten dan de gemiddelde facebooker/journalist. Facebook is slechts het communicatie middel. Jou reactie slaat dan ook de plank mis. Volgende keer wat breder kijken aub.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, natuuuuuurlijk is informatie die mensen op Facebook zwieren altijd erg betrouwbaar en objectief.

  reageer
 • Barbara

   

  Mooi, dan komt er op OmroepFlevoland meer ruimte voor het echte journalistiek werk. Tenminste als daar hun interesse nog naar uit gaat.

  reageer
 • robbert

   

  Informatie vanuit de bron is veel betrouwbaarder dan de journalisten in Nederland die vaak uit zijn op sensatie. En foto's/films zeggen vaak meer dan 1000 woorden, dus de lezer kan heel goed zelf bepalen hoe authentiek iets is. Bij het reguliere nieuws zie je vaak net het laatste stukje van de gemonteerde film te zien waarbij toevallig die agenten klappen uitdelen. Het verhaal erachter hoor of zie je dus niet. manipulatie eerste klas.

  reageer
 • Joost

   

  Goede zaak! Maar hopelijk wordt de journalistiek er niet luier door, het is geen goede situatie wanneer de politie de enige is die haar nieuws bekend maakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert