Softwarebedrijfje bindt grote klanten aan zich

ALMERE
Dicolab, een klein Almeers softwarebedrijf, timmert hard aan de weg om een belangrijke speler te worden in de technologiesector. Het bedrijf heeft software ontwikkeld waarmee verschillende gebruikers tegelijkertijd op één scherm kunnen werken.

Het lijkt een simpele uitvinding, maar de Almeerders zijn één van de weinigen die de techniek volledig beheersen. Veel grote bedrijven en instellingen, zoals Boeing en Schiphol, maken gebruik van de software. Rijkswaterstaat gebruikt de techniek op computers die de matrixborden boven de snelweg aansturen.

Dicolab zegt te merken dat grote Amerikaanse technologiebedrijven als Microsoft en Apple met interesse naar het bedrijf kijken. Een overname is volgens Dicolab dan ook een reële mogelijkheid.

reacties (2)

 • sawit

   

  Ja, dat zouden we allemaal moeten hebben - ook leuk om met m'n kinderen samen op de computer te spelen en leren (maar ook zie ik toepassing in mijn werk) - een goede ontwikkeling!

  reageer
 • Goed

   

  nog ff volhouden en een nog beter product neer zetten en je bent straks voor je rest van je leven binnen! En dat door een mooi en goed product. En natuurlijk kei hard werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert