'Dorpen moeten geld krijgen voor leefbaarheid'

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet onderzoeken of de dorpen geld kunnen krijgen om zelf de leefbaarheid te verbeteren. Dat wil D66 in Noordoostpolder.

Met een dorpsbudget kunnen zij de plannen uitvoeren die in de dorpsvisies staan. Die hebben de dorpen in opdracht van de gemeente opgesteld. D66 denkt dat dorpen zelf het best kunnen inschatten waar het geld aan moet worden besteed.

De gemeente Noordoostpolder heeft onlangs aangegeven dat er onvoldoende geld is om alle plannen uit te voeren.

reacties (5)

 • Polderjongen

   

  Als ze een iets minder arbeidsmigranten in de dorpen zouden stoppen. krijg je vanzelf weer het dorps gevoel. nu wordt in bijna elk huis wat er vrij komt zo'n migrant er in in plaats dat de eigen dorps jeugd graag wil blijven wonen maar krijgen gewoon de kans niet

  reageer
 • Johan

   

  Bouwstop in Emmeloord en alleen in de dorpen nieuwe huizen bouwen. Meer huizen is meer inwoners is meer voorzieningen is betere leefbaarheid. Hoe simpel kan het zijn.

  reageer
 • henk

   

  John heeft gelijk. meteen mee beginnen des te eerder door de zure appel heen. ik stel voor dat we marknesse, tollebeek, ens, nagele en kraggenburg houden en de rest kan plat. Tollebeek alleen om de Urkers van ons af te houden. Dus alles in het noorden platgooien.

  reageer
 • simpel eenvoudig

   

  Espel heeft geen waarde, moeizaam om winkel te behouden, duckdalf failliet, we een herstart, kantine sc espel een drama, geen wij-gevoell. Espel creil en bant samen? rond creil bouwen?

 • .VV.

   

  Dat is toch een sigaar uit eigen doos? We moeten het zelf opbrengen via de gemeentelijke belasting, en dan weet ik wel een betere oplossing, schaf de OZB af!

  reageer
 • John

   

  Het idee achter de inrichting van de polder, met 10 dorpen, dateert van 80 jaar geleden. Is niet meer van deze tijd. Als de bakker, de slager, de supermarkt niet meer kan bestaan, en de sportclubs ten dode zijn opgeschreven, heeft het geen enkele zin daar geld in te investeren. Bodemloze put. Wellicht rigoreus, maar wat mij betreft 5 dorpen platschuiven, de andere 5 investeren en bouwen, zodat je dorpen overhoudt waar wel een middenstand kan overleven. Het probleem leefbaarheid is in één keer is opgelost.

  reageer
 • Jan

   

  Ja, en dat ook doen met alle kleine dorpjes en gehuchten op de rest van het platteland want die zijn ook niet meer van deze tijd..... Kom op zeg, rigoureus?? Je reinste kolder, dat is het!

 • Espelaar

   

  In principe eens, maar het is natuurlijk niet realistisch. We zullen het dus met andere oplossingen moeten doen. Dat kost nu eenmaal geld, maar heel wat minder dan deze rigoureuze maatregel. Overigens heeft Tollebeek vorig jaar 10.000 euro ontvangen.

 • verkeerde kant van de brug

   

  100% eens, dat was ook het oorspronkelijke plan!!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert