Bewoners schilderen samen koophuizen Zuiderzeewijk

LELYSTAD
De bewonersgroep Met Inzet Lukt Alles (MILA) is voor het tweede jaar aan de slag gegaan om een aantal koopwoningen in de Zuiderzeewijk in Lelystad te schilderen.

Het gaat om 20 woningen aan de Texelstroom. De eigenaren hebben vaak geen geld om het onderhoud te doen, dus de huizen zien er niet allemaal even vrolijk uit. Dat gaat in deze straat nu veranderen.

De klus wordt geklaard door de groep samen met de bewoner van het betreffende huis. Ze worden daarbij geholpen door een schilder. Het project is mogelijk door sponsorgelden en een subsidie van de gemeente.

reacties (8)

 • Barbara

   

  Gewoon in een lekker wijkje willen wonen waar je niet ziek wordt van schimmels uit verrot hout waar je tijdens de koop mee genept bent door eerdere verhuurder van het pand en waar je je donsje lekker buiten uit je raam kan hangen om wat te luchten. Waarom zou je mensen die dat niet zelf kunnen regelen wegens kielekiele rond kunnen komen niet even een zetje mee willen geven? Veel mensen, zo blijkt telkens weer, hebben zo de schurft aan de baan die ze hebben dat ze anderen die anders hun dagen moeten zien in te vullen het licht niet in de ogen gunnen. En dan is er slechts eens thema om mee om de oren te slaan en dat is het woordje GELD...Met geld ben je dus overal het heertje, hebt de macht maar loopt rond met een verloren hart.

  reageer
 • Ras

   

  Waarom koop je een huis terwijl je niet eens de financien hebt om je huis te schilderen. Is niet een belediging maar ik rij ook geen mercedes als ik niet kan betalen.

  reageer
 • Ikke

   

  Lekker kort door de bocht Ras... Het gebeurt wel eens dat situaties van mensen veranderen!

 • Beo

   

  Beste mensen. Ik heb u reactie gelezen. Ik zou zeggen neem eens een kijkje op de Texekstroom. Praat daar met een schilder of een bewoner uit de straat. En denk dan het negatieve weg..... Hoor jullie graag nog eens !!!!

  reageer
 • frits

   

  Ik vond het een mooie saamhorigheidsactie, totdat ik las dat de gemeente dit subsidieert. Dat is raar voor privebezit. De gemeente Lelystad klaagt over financiele tekorten, maar dit is het zoveelste voorbeeld van geldverkwisting. Kunnen die ambtenaren nu echt niets nuttigers doen? Ontsla ze dan maar.

  reageer
 • Karel

   

  Je leest niet goed. Het zijn sponsorgelden en een subsidie. Nergens staat dat de gemeente dit geheel financiert. Als jij in 1 van die huizen zou wonen, zou je trouwens heel anders reageren, denk ik maar zo. Dan deden die ambtenaren natuurlijk fantastisch werk. T

 • Johan

   

  Ik denk niet dat de verf blijft zitten als je huis onder water staat

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RD

   

  Door gezondheidsomstandigheden en mijn huis onder water kan ik mijn huis ook niet laten of zelf schilderen. Kan ik in Dronten ook op iemand beroep doen ?

  reageer
 • Berry

   

  wanneer is de vliehors aan de beurt ??

  reageer
 • Koos

   

  Ok, de waarde van de koopwoning neemt toe. Immers rot het hout niet weg (lagere onderhoudskosten) en door het fraaie aanzicht van de woning en buurt, stijgt de vrije verkoopwaarde. Dit allemaal op basis van oa. een door de gemeente verleende subsidie om de woning te laten schilderen. Vloeit de extra opbrengst bij verkoop van de woning, dan uiteindelijk weer terug naar de gemeente? Ja ik ben groot voorstander van mooie en kwalitatief goede wijken, maar ik krijg hier wel een dubbel gevoel bij.

  reageer
 • Kitty

   

  Iedereen kan een beroep doen op subsidies voor activiteiten in de woonwijk. Dat is een kwestie van een aanvraag doen. Echter, niet iedereen is hiervan op de hoogte.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert