Alarmsysteem voor reanimaties wordt uitgebreid

FLEVOLAND • Wo 12 augustus 2015 | 13:54 • Woensdag 12 augustus 2015 | 13:54
Lelystad, Dronten en Zeewolde sluiten zich vanaf half oktober aan bij HartslagNu. Dat is een alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties.

Burgerhulpverleners worden vanuit de meldkamer van de ambulancezorg gealarmeerd als er in hun omgeving iemand is met acute hartproblemen. Bij een hartaanval of een hartstilstand is tijd van groot belang. Vrijwilligers die aangesloten zijn bij HartslagNu kunnen misschien eerder ter plaatse zijn dan hulpverleners en dat kan levens redden.

Sinds vorig jaar wordt in Flevoland getest met dit systeem in Tollebeek en Luttelgeest. En ook in Almere wordt inmiddels gewerkt met HartslagNu. Volgens de GGD zijn vrijwilligers daar al meerdere keren in actie gekomen bij een reanimatie. Om het systeem nog beter te laten werken zijn er meer vrijwilligers nodig. Binnenkort start er daarom onder meer op Facebook een wervingscampagne.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel