Rechtszaak over schieten met luchtbuks uitgesteld

ALMERE
De rechtszaak tegen een Almeerder die volgens justitie vorig jaar met een luchtbuks op zijn vriendin schoot, is uitgesteld. De zaak komt nu 11 november voor.
De rechtbank stemde in met het verzoek van de verdediging om nog een aantal foto’s en films aan het dossier toe te voegen, die de onschuld van de Almeerder zouden moeten aantonen.

De Almeerder wordt verdacht van poging tot moord. Hij zou vorig jaar met een luchtbuks door een brievenbus hebben geschoten, terwijl zijn vriendin aan de andere kant van de deur stond. Daarnaast wordt de man poging tot zware mishandeling ten laste gelegd, toen zijn vriendin in 2013 hoogzwanger was. Ook zou hij hun pasgeboren kindje hebben mishandeld.

De Almeerder zit niet meer vast. Tot aan de rechtszaak in november mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer.

reacties (2)

 • Poe

   

  Poging moord met een luchtbuks?

  reageer
 • Tom

   

  ja Poe, het is goed mogelijk om iemand met een luchtgeweer zwaar te verwonden met eventueel de dood ten gevolge. Het doelbewust op iemand schieten met de bedoeling om te doden is een poging tot moord. Let op het woord poging. Even terzijde: er zijn luchtgeweren te koop die tot op 50 meter zuiver schieten en bv. gebruikt worden bij Field Target Shooting. Een luchtgeweer is geen kinderspeelgoed.

 • luchtbuks

   

  Ik heb ook een luchtbuks maar daar ga ik verantwoordelijk mee om schiet 1keer per jaar op blikjes in de tuin mensen die het door hun brievenbus steken mogen in mijn ogen nieteens een messenblok in huis hebben en een zwangere vrouw en een kind mishandelen opsluiten in pieter baan centrum duidelijk niet goed snik

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert