Bataviahaven heet 6000ste passant welkom

LELYSTAD
De Bataviahaven in Lelystad heeft woensdagmiddag de 6000ste passant van het seizoen ontvangen, de familie Tas uit Hoorn.

Het echtpaar kwam woensdag nietsvermoedend de haven binnen, toen het werd verwelkomd door onder andere wethouder Ed Rentenaar.
Het stel kreeg ook enkele cadeaus; zo hoeft het geen liggeld te betalen en kan ze gratis dineren bij restaurant Las Tapas.

Volgens directeur Joop van Diest van de Bataviahaven ging het zo hard met de komst van nieuwe gasten, dat er is besloten om niet de 5000ste, maar de 6000ste passant in het zonnetje te zetten. Een bijzondere mijplaal volgens Van Diest, dat er al zo vroeg in het seizoen zo veel gasten de haven hebben aangedaan.

reacties (14)

 • En gezellig dat ie het daar vond..

  reageer
 • Poe

   

  Volgens mij mis je hem even..het gaat hier om passanten met een ZEILBOOT. Die komen niet met de bus. 6000 is erg veel gezien de levensduur van de haven overigens.

  reageer
 • Roel

   

  Zie reactie van Frits. Need I say more? Maar ik hoop van harte dat er tot 1 oktober nog 4000 passanten bijkomen hoor! Na jarenlang bijgedragen te hebben aan de hobbies van het bootjesvolk kan er dan misschien eens iets naar de burger van Lelystad terug in de vorm van minder of geen subsidie voor 2016.

  reageer
 • svurk

   

  Die haven is ontzettend belangrijk voor Lelystad. Het brengt leven in de brouwerij. Ik heb de cijfers niet maar een eenvoudig rekensommetje gem. Uitgaven: havengeld, eten drinken terras, supermarktbezoek, bataviastad bezoek, de bataviawerf enz. Kom ik op 20+50+30+50+50=200 per passant(bootje met 3 pers) 200×6000=1.2 miljoen Dat is toch niet slecht? Hoeveel subsidie gaat er naar de haven? Misschien wat naïef gerekend hoor maar het gaat om het principe van omzet/geld verdienen/werkgelegenheid enz.

  reageer
 • Joop

   

  Gefeliciteerd! Maar waarom de 6000ste passant? Is men de 5000ste per ongeluk vergeten?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Overigens: bezoekers uit Hoorn? Is dat zo bijzonder? Hebben we daar een dure haven voor? Het is drie kwartier rijden met de auto. Voor het geld dat de Bataviahaven kost had je als gemeente ook een bus naar Hoorn kunnen laten rijden. Dat levert vast meer reizigers op dan 6000 per jaar. Sterker nog: een buslijn met 6000 reizigers per jaar zit zwaar onder de opheffingsnorm. Een buslijn trekt honderden reizigers per dag, dus vele tienduizenden per jaar.

  reageer
 • frits

   

  Even op Google rondneuzen en ik vind dat Urk tegenwoordig 10.000 passanten per jaar telt. Dan is 6000 niet echt een mijlpaal om de champagne te ontkurken. Bewaar de feestelijkheden ook maar tot de 10.000.

  reageer
 • frits

   

  6000 passanten zo laat in het seizoen is inderdaad belachelijk laag als je het relateert aan de subsidie die de gemeente in de haven pompt. Zo weinig bezoekers leveren de gemeente ook nauwelijks maatschappelijke baten op. Als je een MKBA op zou stellen, zou de conclusie zijn om geen geld in de haven te steken.

  reageer
 • Bataviahaven

   

  mooie en terechte reactie Henk !

  reageer
 • Krito

   

  Ze bedoelen De Meerpaal. Is dat niet Dronten, de Meerpaal dagen

  reageer
 • Henk

   

  Ah gelukkig! Een expert aan het woord! Vertel, wat is veel of weinig voor een haven als de onze? U weet er blijkbaar veel van :)

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Waar hebben ze die mijplaal neergezet? Ben benieuwd hoe die er uit ziet...

  reageer
 • Roel

   

  Valt me eigenlijk behoorlijk tegen. Vaarseizoen is toch al ruim halverwege?

  reageer
 • Grootzeil

   

  Word dan nu hoogtijd dat directie City Marketing en wethouder Rentenaar eens zelf de kunst van het zeilen gaan aanleren.Want aan de kant blijven staan en opgepiept worden als de 6000ste passant is gearriveerd is eigenlijk te laat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert