Pon Holdings neemt Imtech Marine over

ALMERE
Het Almeerse bedrijf Pon Holdings neemt een gedeelte van het failliete Imtech over. Het gaat om Imtech Marine met 2.500 medewerkers. Imtech Marine blijft na de overname zelfstandig opereren.

Het noodlijdende installatiebedrijf Imtech werd donderdagmiddag officieel failliet verklaard. Behalve Imtech Marine wordt ook een ander gedeelte van het bedrijf verkocht. Daardoor blijven er 7.300 van de 22.000 banen wereldwijd behouden.

Pon, met hoofdkantoor op de Rondebeltweg in Almere, is een van de grootste familiebedrijven van Nederland. De onderneming heeft veel ervaring in de maritieme sector. Volgens het bedrijf is Imtech Marine daar een goede aanvulling op. Een woordvoerder benadrukt dat Imtech Marine een financieel gezond onderdeel is. Een overnameprijs in niet bekend gemaakt. Bij Pon Holdings werken ruim 13.000 medewerkers verspreid over ruim 32 landen.

reacties (4)

 • Opa69

   

  Beste @Nico, ik denk dat het voor de werknemers nu toch de beste oplossing is!! Of firma Pon nu wel een goede of slechte werkgever is maakt hun nu niets uit, ze hebben voorlopig wel werk. De toekomst zal het leren maar gun ze de hoop dat het goed komt, dat hoop ik ook voor ze!!

  reageer
 • Nico

   

  OF: mag je nu helemaal geen kritische opmerkingen maken? Pon is echt niet de droomwerkgever van NL.

  reageer
 • Nico

   

  Zo snel mogelijk een andere baas zoeken.

  reageer
 • almere stedewijk

   

  Netjes netjes 👍

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert