Rita Toorenburg wil contact- en gebiedsverbod

ALMERE
Rita Toorenburg uit Almere wil een contact- en gebiedsverbod voor haar ex-partner, die binnenkort met proefverlof komt. Dat vertelde zij donderdagavond in het tv-programma EenVandaag.

Volgens Toorenburg heeft zij daarover contact gezocht met het Openbaar Ministerie, maar heeft ze nog geen reactie gehad. De ex-partner van de vrouw werd in 2011 veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord op de vrouw en doodslag op haar vader.

Toorenburg werd in juni 2010 op straat 29 keer met een schroevendraaier gestoken door haar ex-partner. Een maand daarvoor had de man de vader van Rita aangevallen.

reacties (6)

 • jan r.bakker

   

  2010 + (2/3 van 9) = 2016..... Kan die cel ook weer fijn worden verhuurd aan België of Noorwegen. Dus wordt het in dit landje hoog tijd voor wat proefverlof. TBS was kennelijk niet nodig?

  reageer
 • Max

   

  2011+9=2015 😫

  reageer
 • Jan

   

  4 jaar later, proefverlof. Hoezo, wat is er op proef aan? Even aankijken of deze idioot opnieuw de fout ingaat? Wat staat er eigenlijk nog overeind van die 9 jaar? En kom nu niet aan met, ja dat is normaal, je zit in dit land nooit de hele straf uit. Waarvoor dan 9 jaar geven?

  reageer
 • Evros

   

  het zou toch heel normaal zijn dat ze de slachtoffers in bescherming worden genomen ! Vinden ze het gek dat mensen zich gaan bewapenen tegen dat soort gekken ! Maar zo gek is het eigenlijk niet als je ziet hoe ons "rechts" systeem in elkaar zit ! De misdadiger als met uitstervend beest beschermen. Te gek voor woorden ! Familie Toorenburg, heel veel sterkte en laat het er niet bij zitten !

  reageer
 • jan r.bakker

   

  OM & politiek is prima in staat om haar burgers te beschermen maar de politieke wil hiertoe ontbreekt ten ene male. Liever geven zij de slachtoffers levenslang.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak de

   

  Slachtoffers van dit type geweldsmisdrijven doen er goed aan elders politiek asiel aan te vragen, het OM en de politiek zijn niet in staat deze burgers te beschermen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert