Gemeente Dronten en sportschool oneens over vergunning

BIDDINGHUIZEN
De vestiging van sportschool Joy4Life in een oude supermarkt in Biddinghuizen is in strijd met het bestemmingsplan. Dat laat de gemeente Dronten weten.

Joy4Life vroeg in mei een vergunning aan en verhuisde begin augustus naar het winkelcentrum van Biddinghuizen. De gemeente onderzoekt nog of er een vergunning kan worden gegeven. Volgens eigenaar Kragtwijk valt de sportclub onder 'dienstverlening' en dat zou wel mogen volgens het bestemmingsplan.

Sportschool Chico Sports, de concurrent van Joy4Life, heeft bezwaar gemaakt tegen de vestiging in de oude supermarkt. Chico Sports had deze locatie eerder ook op het oog, maar hoorde toen meteen dat dat juridisch niet mocht. Chico Sports zit nu op de oude locatie van Joy4Life, op het industrieterrein.

reacties (7)

 • J.Wesselius

   

  Een sportschool is geen gebouw wat je kan huren evenmin een collectie apparaten, De werkelijke sport school is een al jaren bestaand levend organisme waar mensen weg gaan en bijkomen, die elkaar kennen, motiveren, helpen, lol hebben koffie met elkaar drinken en uitdagingen aangaan. Het heeft een atmosfeer waar je je thuis voelt waar ze je kennen naar je luisteren en helpen. Dit is een proces van jaren en jaren geweest. Het is mijns inziens onmogelijk een gebouw te huren met apparaten te vullen en dan te verwachten dat de leden met horden binnen zullen lopen. Het is ook mijns inziens niet waar dat Chico sports een oogje had op de oude supermarkt simpel omdat de eigenaar van het pand aan de noorderbaan heeft gebruikt om Chico biddinghuizen binnen te halen. We zullen zien hoe dit afloopt

  reageer
 • Henk

   

  Wat een gedoe allemaal, ik meende in het sorp te hebben gehoord dat chico sport ervanuit ging dat hij de enige sportschool in bhuizen zo zijn omdat joy4life uit het oude pand moest, waar nu chico sport zit, en de verhuurder chico sport via via heeft aangetrokken. Echter maakt joy4life een doorstart wat natuurlijk een doorn in het oog is van chico sport. Wij weten allemaal dat 2 sportscholen in dit kleine dorp echt niet gaat werken. Ik denk persoonlijk dat chico sport nu baalt als een stekker omdat zij dit natuurlijk ook weten en niet beschikken over klanten bestand van joy4life waar zij denk ik stiekem vanuit gingen. Al met al is nu de periode aangebroken van elkaar pesten en treiteren. Ik ben benieuwd wie er aan het langste eind gaat trekken.

  reageer
 • kees d

   

  Gemeente gewoon die vergunning verlenen! Joy4Life kan ook niet meer terug naar het oude pand omdat daar nu de klagende conculega in zit. En nu hoeven de jongere sporters het dorp niet meer uit.

  reageer
 • maar het klopt niet als Chico Sports deze prachtige, strategische locatie als eerste op het oog had en een "nee" kreeg van de gemeente!

  reageer
 • Matthijs van Gaalen

   

  Dit is niet anders als een kinderlijke onderlinge ruzie en dan kan je dit verwachten. Waar 2 kijven hebben 2 schuld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees Schaak

   

  Is er eindelijk een prachtig bedrijf in het winkelcentrum van Biddinghuizen gekomen, waarbij de verpaupering van het centrum is stop gezet, krijgen we zulke fratsen van de concurrent. Winkeliers zijn dolblij dat Joy4Life in het pand is gekomen. Veel mensen die in en uit lopen. Mensen in het centrum die gelijk de winkels bezoeken. Het mes snijd aan twee kanten. Het is een prima oplossing voor Biddinghuizen en het winkelcentrum. Wat mij betreft en van wat ik hoor vele duimen omhoog voor dit bedrijf ! Veel succes Ad Kragtwijk met je bedrijf Joy4Life Gemeente Dronten denk na en denk in de gedachten en beleving van uw bewoners (lees Biddinghuizen) Kees Schaak

  reageer
 • Marijke

   

  je bent partijdig . De gemeente meet duidelijk met twee maten. Als het bij het ene bedrijf niet mocht juridisch. Waarom dan de vergunning wel verstrekken aan exact hetzelfde type ondernemening?

 • witolamask

   

  Mogen blij zijn dat er eindelink weer wat in het pand zit. Dorp is akelig leeg geworden de laatste jaren. De verbouwing heeft geen goed gedaan wat aanbod van winkels betreft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert