Gemeente komt terug op uitspraak racisme

URK • Vr 14 augustus 2015 | 17:54 • Vrijdag 14 augustus 2015 | 17:54
Er komt wel degelijk racisme voor op Urk. Dat zegt loco-burgemeester Geert Post. Daarmee komt de gemeente terug op de verklaring die ze donderdag aan Omroep Flevoland stuurde. Daarin stond dat er op Urk geen racisme voorkomt en dat er daarom geen beleid is om racisme tegen te gaan.

De verklaring is de enige reactie die Omroep Flevoland van de gemeente Urk kreeg op vragen naar aanleiding van een incident waarbij een Urker van Marokkaanse komaf mishandeld werd. Post beweert dat er meer contact is geweest met de omroep, daaruit had duidelijk moeten worden dat de gemeente wel erkent dat er racisme op Urk is.

Volgens Post is de zinsnede 'geen racisme' gebruikt omdat het zo weinig voorkomt.Volgens het Bureau Gelijke Behandeling zijn er dit jaar 10 meldingen van racisme en discriminatie op Urk binnengekomen. En dat zijn er meer dan voorheen. Dat het aantal meldingen lager is dan in vergelijkbare gemeenten komt volgens het Bureau door de lage meldingsbereidheid op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel