Tractorpulling: "het is een virus"

SWIFTERBANT
"Het is een virus dat bij ons in de familie is gekomen en ik was blij dat ik zestien werd, want toen kon ik eindelijk meedoen." Zo omschrijft de 20-jarige Henrianne Hijwegen tractorpulling. Zij deed zaterdag samen met 185 anderen mee aan de tweede editie van het Trekkertrek in Swifterbant.

Tractorpulling is een sport waarbij met een landbouwtractor een sleepwagen zo ver mogelijk vooruit moet trekken. De tractor die de verzwaarde sleepwagen over de langste afstand weet te krijgen, wint.

De wedstrijden worden in verschillende klassen verreden.

reacties (9)

 • Roy

   

  De ammoniak gassen die u produceert na uw toilet gang zijn veel schadelijker. begint u maar met het ophouden ......

  reageer
 • Jan

   

  Toegegeven, de uitlaatgassen van de dieselmotoren zijn niet milieuvriendelijk Maar ik ben het eens met Johan dat een elektrische auto ook sterk vervuilende kanten heeft. De stroom die nodig is moet worden geproduceerd en het is niet zeker dat dit 'groene stroom' is. Bovendien worden er grote batterijen gebruikt die bepaald niet milieuvriendelijk geproduceerd worden! De chemische vervuiling die vrijkomt bij de winning van oa. Lithium. nikkel, koper en aluminium is zeer groot. Ach, gelukkig is dat ver van ons bed....

  reageer
 • dirkkie

   

  "Tractorpulling is een sport waarbij met een landbouwtractor een sleepwagen zo ver mogelijk vooruit moet trekken. De tractor die de verzwaarde sleepwagen over de langste afstand weet te krijgen, wint. ". Fantastisch taalgebruik, echt vakwerk van omroep Flevoland! De desinteresse spat er vanaf.

  reageer
 • Den

   

  U wordt niet gehinderd door gebrek aan kennis zo lees ik. Ondanks ik het een leuk vermaak vind, zijn de uitlaatgassen wel erg vervuilend. Alleen H2O en CO2? .... Beide gassen zijn kleurloos. En de gassen die de tractoren produceren... Precies, niet echt kleurloos.... Deze gassen zijn idd behoorlijk belastend. Klets aub niet dat het schoner is dan ... Name it, u weet niet waarover u het heeft

  reageer
 • WieZegtU?!

   

  We zijn met zijn drieën co neutraal op de fiets gekomen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Bestaat er ook zoiets als regel kromme vervuiling dan? En baseert u de mening op kennis van zaken en daadwerkelijke cijfers of op uw eigen ideeën? En wat er volgens u dan nog wel aan vrijetijdsbesteding plaatsvinden? Mogen de mensen wel massaal met de auto in de file naar een pretpark of voetbalwedstrijd? Of met het vliegtuig op vakantie? Bent u daar ook op tegen? Of doet u daar ook lekker zelf aan mee??

  reageer
 • Johan

   

  Milieuvervuiling? De rook wat je ziet bestaat voornamelijk uit H2O en een beetje CO2. Beide zijn onmisbaar voor plantengroei en dus onmisbaar voor de productie van zuurstof. Een elektrische auto is veel vervuilender!

  reageer
 • Jos '56

   

  O jee, het is ook nooit goed hè :-)

  reageer
 • Maan

   

  jammer regel rechte milieu vervuiling

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert