Agressieve vos was niet hondsdol

ZEEWOLDE
De vos die begin deze maand statenlid Eduard Plate uit Zeewolde aanviel, had geen hondsdolheid. Dat laat Faunabeheer Flevoland weten. Die heeft het dier laten onderzoeken door DWHC, het Dutch Wildlife Health Centre.

De vos is onderzocht op hondsdolheid omdat deze ziekte een gevaar kan vormen voor de volksgezondheid. Volgens de onderzoekers van DWHC was daar dus geen sprake van. Wel was de vos sterk vermagerd en had het dier een leverafwijking.

Eduard Plate merkte de vos op in de tuin van de buren en filmde het dier. Toen de vos dat doorkreeg, viel hij Plate aan. Het statenlid kon zich op tijd uit de voeten maken en raakte niet gewond.

reacties (11)

 • Niels

   

  Wat deed Eduard Plate om de kippen van de buren te ontzetten en de stress weg te nemen, dierliefhebber als hij is? Hij ging filmen. En vervolgens maakt hij zijn heldendaad publiek en laat vooral niet onvermeld dat hij statenlid is. Want ja, hij zit daar voor de VDD met als portefeuille 'Ruimte en natuur'. Hoe mediageil kun je zijn. Dat er een vos het leven laat doet er verder niet toe, jij hebt gescoord. Bah.

  reageer
 • Rinus

   

  Is het statenlid ook onderzocht?

  reageer
 • Kim

   

  Misschien heeft dat beestje kleintjes gehad en dat ze niks kon vinden in het bos dus naar huizen gekomen een dier is niet zomaar zo stel dat het zo is gefeliciteerd om die kleintje in hun lot over te laten

  reageer
 • Patrick

   

  Waarom moet er steeds bij staat dat het dier een statenlid aanviel? Is het dan opeens belangrijk? Ik blijf erbij dat ze het dier ook eerst hadden kunnen onderzoeken in plaats van meteen afmaken. Mijn keuze voor de volgende statenverkiezingen is inmiddels voor mijzelf al duidelijk.

  reageer
 • Nk

   

  Wat weer een soft gezeur! Hadden ze dan dat zieke beest in een ziekenhuis moeten opnemen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tom

   

  nou, het volgende is dus die agressieve buizerds, die wandelaars en fietsers aanvallen, afschieten. En ik herinner mij ook nog een verhaal over een agressieve uil vorig jaar. Hebben ze veel moeite voor gedaan om te vangen en ergens anders onder te brengen. Typisch gevalletje van eerst schieten en dan pas kijken of het nodig was.

  reageer
 • Rein Vos

   

  Dierenbeul, mijn soort genoten zomaar afmaken.

  reageer
 • Faerie

   

  Hij was dus wel degelijk ziek. Dat was ook wel goed te zien. Ik denk dat ze nog steeds het juiste hebben gedaan al zij het, en dat zei ik het vorige bericht ook, dat ze wel erg cru met de vos zijn omgesprongen, dat had niet gehoeven. De vos toonde wel degelijk symptomen en het bijtrisico om de vos levend te vangen en levend te laten onderzoeken zou dan wel groot zijn. Ik denk dat ze ook dan tot de conclusie waren gekomen om de vos te euthanaseren, want lang overleven in de natuur had waarschijnlijk ook niet gelukt zo mager met een leverafwijking en behandelen was waarschijnlijk geen optie geweest (levenslang medicijnen, dan had de vos in gevangenschap moeten blijven).

  reageer
 • Barbara

   

  De vraag blijft wel of Faunabeheer met dit soort experimenten als de vos bij de keel gevangen nemen, door moet blijven gaan.

  reageer
 • kees d

   

  Naar mijn mening heeft dit statenlid het hele verhaal bij elkaar gelogen om indruk te maken en om te laten zien dat die schietgrage gek van "Duke's Faunabeheer" zulk goed werk verricht. De vos is een beschermde diersoort! Doet Faunabeheer Flevoland nu ook aangifte tegen Duke? Het komt wel vaker voor dat vossen in de bebouwde kom worden gezien. Als je op een rustige zondag morgen vroeg door Lelystad rijdt zie er wel meer dan één.

  reageer
 • Jeroen

   

  Maar ze horen niet thuis in de bebouwde kom .en er zijn er gewoon teveel , anders zag je ze niet tussen de mensen .

 • grondstof

   

  Het dier heeft misschien gewoon een hekel aan statenleden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert