Aanpak overlast dronkenlappen in Lelycentre

LELYSTAD
De politie gaat vaker surveilleren in winkelcentrum Lelycentre vanwege een groepje dronken mannen.

Het winkelend publiek wordt in dat winkelcentrum geregeld lastig gevallen door mannen die een slok te veel ophebben.

De dronkenlappen drinken bier in het openbaar en roepen mensen na. Het gaat om een vaste kern, meestal zijn ze met z'n tweeën of met z'n drieën.

reacties (9)

 • Kitty

   

  "Een vaste kern van 2 of 3 personen"... Vaker surveilleren; hoeveel kost dat wel niet? Jeetje. Hoe moeilijk kan het zijn een klein aantal van dit soort lui op te pakken en een straatverbod te geven. Bovendien is het verboden op openbaar terrein alcohol te nuttigen. Laat ze wat nuttigs gaan doen (die dronken lui dus, niet persé de politie).

  reageer
 • karel

   

  Aanpakken. Mensen met uitkeringen geen probleem. Alleen dan rotzooi trappen naar de mensen die ze moeten betalen is uit den boze en moet tot op het bot bestreden worden. Goed plan.

  reageer
 • Jond

   

  klopt! Dat rechtvaardigd alleen de overlast niet.

  reageer
 • inwoonster

   

  Dat komt omdat de Dag & Nachtopvang van het Leger des Heils vlakbij zit. Ze slapen 's nachts daar en overdag bier zuipen op straat en mensen lastig vallen

  reageer
 • Jond

   

  Borrel: gelukkig bepaal je niet alles zelf. Het is ten eerste ongepast om op straat te drinken, wetende dat ook kinderen met jou gedrag geconfronteerd worden. Ten tweede urineren deze 'heren' ook op bepaalde plaatsen in het centrum en daar is het qua lucht niet te harden. Neem bijvoorbeeld de doorgang bij de Albert Heijn, te ranzig om fatsoenlijk langs te lopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gerrit2

   

  Aanpakken die lui. Niets beters te doen? Ga maar aan het werk bij de gemeente: vegen, harken, vuil ophalen, enz. Overlast, het woord zegt het al. Overigens: gewoon even een motorpolitieagent langs sturen. Zo opgelost! Hulde aan de politie!

  reageer
 • jopie

   

  niet iedereen is zo'n held als jou.. dus voor de mensen die dat tuig niet aan kunnen is politie gewenst. Ik vind het heel goed om te horen dat de politie luistert naar signalen van de ondernemers/winkelend publiek. Aanpakken die luiaards!

  reageer
 • Borrel

   

  kansloos! Ieder bepaalt voor zich wat ie doet maar dat geroep naar mensen kan echt niet. Krijgen hem van mij terug als ik ze hoor

  reageer
 • Nuchter

   

  Niet alleen in lelycentre ook bij de Deen staan ze weleens. Erg vervelend als je om 10 uur in de ochtend daar al mee wordt geconfronteerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert