Autistische kinderen wachten vergeefs op busje

URK
Bij het gemeentehuis op Urk stonden autistische jongeren maandagochtend tevergeefs te wachten op de bus. De leerlingen zouden opgehaald worden om naar de middelbare school in Lelystad te gaan.

Volgens de gemeente Urk, die verantwoordelijk is voor het vervoer, was er sprake van opstartproblemen. De gemeente heeft hiervoor excuses aangeboden aan de ouders van de kinderen en gaat er vanuit dat alle kinderen dinsdag weer gewoon met het busje naar Lelystad kunnen.

Ouders balen van de uitval van busjes en klagen ook over het feit dat er geen alternatief voorhanden was. De kinderen waren erg overstuur. Eén jongen zou voor het eerst naar de middelbare school gaan.

Vorig jaar waren er na de zomervakantie ook al problemen met het busvervoer voor scholieren.

reacties (14)

 • jojo

   

  Ach wat sneu.Vooral voor deze kinderen is duidelijkheid/structuur zo belangrijk.Wat wel fijn zou zijn is om eerder te weten welke chauffeur/welke tijden ze meegaan met het busje ipv de vrijdag voordat de school weer begint. Ik hoop dat het vandaag wel goed is gegaan.De eerste schooldag breng ik mijn dochter altijd zelf en elke woensdag haal ik haar op.Verder goed geregeld met het busje.Uhm S,zeker zelf geen kind die autistisch is??

  reageer
 • Koos W.

   

  Ja, je denkt veel te makkelijk, en een iedereen denk dat dit vervoer gratis is, maar dat is niet zo. Iedereen moet een eigen bijdrage betalen, in mijn geval evenveel als het mij zou kosten om zelf elke dag te rijden. (Overigens geldt voor alle hulp een eigen bijdrage, zodat mijn maand salaris snel op is). Daarnaast als jij een taxi besteld en betaald verwacht je toch ook dat deze komt???

  reageer
 • Nico

   

  Is het vandaag, dinsdag, wel goed gegaan?

  reageer
 • Thomas

   

  "Hoi baas, mag ik voortaan elke dag om half elf binnen komen zetten en om twee uur weer weg? Wil de kinderen naar school brengen namelijk" .....en toen was je werkeloos.

  reageer
 • GERT

   

  WERELDNIEUWS!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Waarvan akte!

  reageer
 • George

   

  Ja, je denkt heel makkelijk, net zoals de regering de pgb aan gemeentes heeft overdragen zonder daar bekwaam personeel op in te zetten. Kinderen met pddnos, add, asperger of adhd kan je niet zomaar aan dit soort wijzigende omstandigheden blootstellen. Alleen op het feit dat ze voor het eerst alleen met de bus gaan zijn de ouders al uren en wellicht zelfs dagen bezig geweest om hun kind voor te bereiden. Zoveel spanning voor die kinderen, en dan is het eindelijk zover met de spanning op een hoogtepunt, komt die bus niet. Ga jij dat maar even uitleggen aan die kinderen......

  reageer
 • Arie

   

  Dit is typisch de gemeente, excuses alleen is niet op z'n plek omdat ze totaal geen besef hebben van de gemoedstoestand van deze kinderen, wederom zeer zwakke actie van die ambtenaren, je verwacht telkens verbetering maar keer op keer falen ze steeds erger. Tijdstip van een openingetje en foto in krant vergeten ze niet.

  reageer
 • aki24

   

  Over de reactie dat de ouders de kinderen zelf naar school moeten brengen wil ik even reageren. Het gaat hier om autistische kinderen die moet je voorbereiden op wat komen gaat wat er gaat gebeuren als je geen kennis hebt van wat autistische kinderen inhoudt reageer dan niet en houdt gewoon wijselijk je mond

  reageer
 • coda

   

  Idd S heel makkelijk de gemeente krijgt hier geld voor en ouders moeten n bijdrage betalen dus probleem gemeente

  reageer
 • grondstof

   

  Gewoon schandalig het opstartproblemen te noemen. Jaar in jaar uit gaan er kinderen zo naar school. Kan toch niet zo moeilijk zijn de data van de vakanties in een computer op te slaan en daar het vervoer aan te koppelen.

  reageer
 • Kramer

   

  Wat een onzin. We hebben als ouders duidelijk afspraken gemaakt met Geert. We hebben al veel langer problemen.

  reageer
 • Corine

   

  Geert Post heeft ons veel beloofd. We hebben alleen maar problemen met de gemeente. Alles wat word beloofd komt niets van terecht.

  reageer
 • Alternatief was misschien geweest dat de ouders zélf hun kind naar school brengen? Lijkt me dat je daar wel n uurtje vrij voor kan nemen.. Makkelijk zo vingertje wijzen. Jou kind, jou verantwoordelijkheid? Of denk ik nu heel makkelijk?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert