Hoger beroep in moordzaak De Veste

LELYSTAD
De advocaat van de man die is veroordeeld voor de moord op Lelystedeling Richard Fierloos in de wijk De Veste, gaat in hoger beroep. Hij vindt de acht jaar celstraf te hoog voor zijn cliënt, die daarnaast TBS met dwangverpleging kreeg.

Volgens de rechtbank Lelystad heeft de man zonder vaste woon- en verblijfplaats Fierloos met voorbedachten rade gestoken. Zijn advocaat bestrijdt dat, want volgens rapportages was de man verminderd toerekeningsvatbaar.

De advocaat wil met hoger beroep een lagere celstraf bereiken, zodat zijn cliënt eerder aan zijn behandeling kan beginnen. De raadsman is het verder niet eens dat de man is veroordeeld voor poging tot doodslag bij een steekpartij in het Lelycentre, een dag eerder.

reacties (4)

 • Gert

   

  Nooit meer loslaten zo'n gekke messentrekker!

  reageer
 • ik

   

  Ik vind 8 jaar voor het moedwillig doodsteken van mijn buurjongen ook niet echt lang.

  reageer
 • me

   

  Inderdaad 8 jaar is veel te kort levenslang moet ie krijgen want als je met een wapen naar iemand toe gaat is het met voorbedachte rade en daar is geen spelt tussen te krijgen. Die advocaat moet terug naar school en daar zijn schoolgeld terug halen want die man heeft er blijkbaar niks geleerd. Wij wensen de ouders en familie heel veel sterkte toe

  reageer
 • hilda von beers

   

  8jaar telang hij had net als zijn ouders levens lang moeten krijgen denken die lui aan de ouders die voor het leven getekend zijn die hub kind kwijt zijn sorry 8 jaar is veel tekort zo iets moet je nooit meer los laten. en de pijn en verdriet van de broers zus oom zegentjes word daar rekening mee gehouden en verjaardagen zullen nooit meer het zelfde zijn en feest dagen, heb er geen woorden voor

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert