Plan lokfiets gaat voor herkansing

LELYSTAD
Drie fracties in de Lelystadse gemeenteraad willen alsnog proberen om in Lelystad lokfietsen met een zendertje in te zetten, om daarmee fietsendieven te pakken.

De raad wees eind juni een voorstel van Leuc, GroenLinks en CDA af. De reden was onder meer dat de politie volgens burgemeester Horselenberg geen capaciteit heeft.
De aanhouding dit weekeinde van een fietsendief in Almere bewijst volgens de partijen dat de lokfiets werkt en niet te veel capaciteit van de politie hoeft te vergen.

Volgens raadslid Hicham Ismaili Alaoui van Leuc worden er in Lelystad wekelijks negen fietsen gestolen, ofwel bijna vierhonderd per jaar.

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  Als ze niet onder de indruk raken heeft straffen ook niet veel zin. Dus.....

  reageer
 • ABS

   

  Alternatief: Zo iemand op zaterdag (de enige dag dat het wat druk is in het centrum) 2 uur in het centrum laten staan/lopen met een bord om de schouders met de tekst: Ik loop hier omdat in geen respect heb voor andermans eigendommen en dus niet van andermans fiets kon afblijven. Bij voorkeur met een mooie opvallende overall aan.

  reageer
 • Burger

   

  De zin is dat het fietsendiefstal veel onaantrekkelijker, het idee dat je mogelijk een GPS fiets steelt zal veel mensen afschrikken. Mocht iemand aangehouden worden voor fietsendiefstal dan staat ie in het systeem geregistreerd met als gevolg een boete, werkstraf en strafblad. ABS, heb jij betere opties of alternatieven? Ik hoor deze graag!

  reageer
 • ABS

   

  Nou, daar raken ze van onder de indruk {not}, als ze dat niet al hebben.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergeet niet dat je bij dat kopje thee ook een strafblad krijgt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Ik hoop niet dat het slot wordt doorgeknipt

  reageer
 • ABS

   

  Wat is de zin van dit, eigenlijk? Dat je een kopje thee met die lui kan gaan drinken en ze dan weer de straat op schopt? Na 3 kopjes thee een gebakje erbij? Mogen ze na 5 x de lokfiets gepakt te hebben de fiets houden? Zorg eerst voor consequenties voor de daders zodat het ook zin heeft, anders is het water naar de zee dragen.

  reageer
 • Reiziger

   

  zeker nog nooit op een station in een andere stad geweest!

  reageer
 • Rat

   

  Woon net 3 maand in lelystad score 2 fietsen bij het station gejat. In 30 jaar Almere slechts 3 fietsen gestolen. Politiek doe er eens wat aan. Camera toezicht extra agenten of gratis bewaakte fietsenstalling. De mensen die ik er over spreek zeggen ja dat is lelystad.

  reageer
 • Fietser

   

  De rol van de gemeenteraad is dat zij op hoofdlijnen het beleid bepalen. Ze kunnen als raad het college kaders meegeven. Dit is de bewegingsvrijheid van een college om zaken wel of niet op te pakken. Als ik het goed lees kunnen we wat betreft jou de raad opheffen en mensen als jouw in dienst nemen? Het is een goeie zaak dat aandacht besteedt wordt aan dit thema en de gemeente en raad overwegingen maken die bijdrage aan veiligere stadshart.

  reageer
 • grappig

   

  De gemeenteraad zou er beter aan doen de stalingen rond het station te verbeteren zodat die chaos daar stopt. Je zal als toerist het station maar uitkomen en die bende zien. Maar ja daar kan je als politieke partij niet mee scoren en dat zegt iets over je eigen beleid van de afgelopen jaren

  reageer
 • Hu?

   

  Eh..........waar in de wet staat dat de gemeenteraad gaat over politieinzet?? Priotering is iets van de driehoek en niet van hobyisten in de gemeenteraad en al helemaal niet van de populisten van LEUC die iedee week weer een anr thema hebben. Laat dit aan professionals over!

  reageer
 • jopie

   

  Laat dit lekker aan de politie over. Gemeente ambtenaren hebben geen notie wat politiewerk inhoud.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert