Nog nooit zo lang regen achtereen

LELYSTAD • Di 18 augustus 2015 | 10:32 • Dinsdag 18 augustus 2015 | 10:32
Nog nooit heeft het in Nederland zo lang achtereen geregend als in Lelystad. Het weerstation van het KNMI noteerde maandag met 23,3 uur een nieuw landelijk neerslagrecord.

De meeste regen in Flevoland viel overigens in Marknesse. Het KNMI-station ving daar op zondag en maandag 82 millimeter op. In Lelystad was dat 71 millimeter. Normaal gesproken valt er in de hele maand augustus tussen de 80 en 90 millimeter in onze provincie.

Nederland lag de afgelopen dagen in het overgangsgebied tussen zeer warme lucht boven centraal Europa en aanzienlijk koelere lucht in het westen en noorden. In dat gebied ontwikkelden zich verschillende storingen die zorgden voor langdurige neerslag en tal van regen- en onweersbuien. De hardnekkige weersituatie zorgde voor een tweedeling in het weer. De regen viel vooral in het oosten en noorden van het land. In het zuidwesten viel veel minder en bleef het zelfs op sommige plaatsen droog.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel