Onderdelen eerste buitendijkse windmolen aangekomen

URK • Di 18 augustus 2015 | 21:37 • Dinsdag 18 augustus 2015 | 21:37
Twee torens van de eerste buitendijkse windmolens zijn vanuit Amsterdam naar windpark Westermeerwind bij Urk gebracht. Dat meldt Siemens, dat het buitendijkse deel van het windmolenpark bouwt. De zogenoemde torendelen zijn 50 en 40 meter hoog. Dat is te vergelijken met flatgebouwen van zestien en dertien verdiepingen.

Het ponton met daarop de rechtopstaande onderdelen werd dinsdagavond over het Markermeer gevaren en passeerde rond 02.00 uur de Houtribsluizen in Lelystad. Het ponton ligt in het IJsselmeer ter hoogte van de Rotterdamse Hoek, tussen Urk en Lemmer.

Als het weer het toelaat, worden de twee onderdelen van de windturbines woensdag met een hijskraan op het water op elkaar gezet. Dat gebeurt honderden meters uit de kust. Het transport was een dag vertraagd vanwege de weersomstandigheden. In totaal worden er 48 windmolens in het water langs de kust van Urk aangelegd.







WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel