VVD wil haast maken met snel internet in buitengebied

FLEVOLAND
De Statenfractie van de VVD wil dat de provincie haast maakt met snel internet in het buitengebied in Flevoland. Al in september 2014 werd een motie om dit voor elkaar te krijgen door Provinciale Staten aangenomen.

De provincie liet onlangs weten dat er een eisenpakket wordt samengesteld. Bedrijven kunnen zo plannen indienen om sneller internet in het buitengebied mogelijk te maken. Volgens de VVD had het al veel eerder gemoeten.

De VVD wil in september of oktober van gedeputeerde Michiel Rijsberman horen wat de resultaten van het onderzoek zijn en wanneer hij tot actie overgaat.

reacties (8)

 • Boertje

   

  Hier in het buitengebied nog niet eens 3 mb internet. Geen eens keuze vrijheid, geen enkele aansluiting van kabelaar. Allen een aansluiting van KPN. En dan de stedelingen en dorpelingen maar zeuren over glasvezel terwijl ze al snel internet hebben via kabel en telefoonlijn. Leg aub eerst de buitengebieden aan!

  reageer
 • robert

   

  Wonen in het atolplaza gebouw maar krijgen nog geen aansluiting op glasvezel omdat de gemeente overpad moet velenen via school.Kinderen hebben net zes weken vakantie gehad,dit had dus al klaar kunnen zijn.Waneer doet de gemeente Lelystad hier eens iets aan??

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Reggefiber heeft net € 10 miljoen in Emmeloord geïnvesteerd; dat is € 800 per huisaansluiting. Per geactiveerde aansluiting (één op de drie) ontvangen ze € 16 per maand terug. Glasvezel aanleggen in het buitengebied kost ongeveer drie maal zoveel. Dat betekent dat per elke aansluiting zelf meer dan € 1000 opgehoest dient te worden. In een vrije markt (waar de VVD voor is) kan het niet zo zijn dat andere belastingbetalers daar dan (via subsidie) voor moeten opdraaien. Lat de VVD dan ook dit eerlijke verhaal vertellen.

  reageer
 • jan

   

  mag toch bekend zijn dat alle bruggen op afstand bediend worden. De windmolens worden echt niet per molen handmatig bediend, U snapt het: glasvezelkabel wordt daar voor gebruikt :-) Dus nog aanleggen in buitengebied... heel de polder licht er al vol mee. Is nog een kwestie van de draadjes door trekken. Woon zelf op een pad waar aan beide einden de glasvezel kabel ligt, maar dat tussen stuk zou te duur zijn... wie belazerd wie?

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Alweer ? Net als een jaar geleden en net als 2 jaar geleden, enz., enz.. Om er vervolgens niets mee te doen. Als u het aan particulier initiatief over wenst te laten ( wat uiteindelijk de beste keus zal blijken ), bemoei je er dan ook niet mee en schep zeker geen valse verwachtingen. Want hiermee versterkt de V.V.D. de indruk dat zij de partij van de loze beloftes zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jop Pannenkoek

   

  De meeste ( kleine) bedrijven kunnen de aanlegkosten niet betalen, vandaar dat er nog weinig tot geen dnel intermet is. Maar dat het hard nodig is, blijkt wel.

  reageer
 • RL

   

  Volgen zij het nieuws niet...?

  reageer
 • Mike

   

  Wat is die toch voor sensatie politiek!? In grote delen van de polder zijn de bewoners zelf al voor grof geld een glasvezel verbinding aan het aanleggen bedraad of draadloos. En nu wil de politiek horen hoe goed ze zijn over een paar jaar? Het kost ons minimaal 1500euro aanleg en vervolgens 100euro in de maand voor enkel Internet. Dan komt de tv en telefonie er nog bij. Goed zo politiek, goed zo. Roepen maar eigenlijk zelf weinig klaar spelen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert