Aftrap campagne veilig schoolverkeer

ALMERE
Bij basisschool Het Drieluik in Almere Buiten is woensdagmorgen de provinciale campagne voor veilig schoolverkeer afgetrapt. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouder Frits Huis van Almere. Hij kreeg een tekening van de verkeerssituatie rondom de school.

Landelijk is 'De scholen zijn weer begonnen' maandag al begonnen. Volgens Jelly Douma van Veilig Verkeer Nederland is het startmoment in Flevoland later vastgesteld in overleg met de school. "Dit omdat op de eerste schooldag de kinderen nog vol zitten van de vakantie."

Basisschool Het Drieluik is uitgekozen vanwege de hectische verkeerssituatie, aldus VVN.

reacties (7)

 • flipje

   

  Als bewoner gemeld: het is meestal een chaos rondom het brengen en halen van de kinderen. De verslaggever is alleen bij de T.H. Rotmanstraat geweest. (zie foto's). Wij dachten vanmorgen al dat er iets aan de hand was. In eens werd er een stuk netter dan normaal geparkeerd! De meeste overlast voor omwonende is te vinden aan de Flipjesstraat en Daan Hoeksemastraat. Hier wordt door ouders echt asociaal geparkeerd en wordt gewoon door de tuinen van bewoners gelopen, omdat dit de kortste weg is naar de school. Gevolg is beschadigingen aan eigendommen van bewoners. Maar ja de school neemt nooit enige verantwoording. Bij het ongewenste parkeergedrag hoort ook dat er zeer onveilige situaties ontstaan voor eigen kinderen en klasgenootjes. Het is een woonwijk dit betekent gewoon een 30 km. zone.

  reageer
 • zuinig....

   

  Het is een oud en bekend probleem, waarom speelt de gemeente met het ontwikkelen van de nieuwe wijken er dan niet op in. Maak voldoende ruimte en parkeerplekken om de scholen. Je kunt de ouders niet dwingen tot ander gedrag (is al lang geprobeerd), en het kind delft het onderspit.

  reageer
 • Dick

   

  Nee niet iedere woonwijk. Zeker de ontsluitingswegen niet. En ja dat kind kieperen, klein deel van het probleem. Eigenlijk zijn "ouders" gewoon het probleem.

  reageer
 • willem dronte

   

  Dit wil elke school in Nederland maar als de ouders nu een niet als een gek doorde wijken rijden en niet op het schoolplein willen parkeren is het al een stuk beter

  reageer
 • ron

   

  zijn niet alle woonwijken 30 km zone dan ? @ Dick was het maar zo dat iedereen zijn kind eruit kieperde en wegreed maar veel blijven onnodig veel te lang hangen daarom ontstaat de chaos juist ( men heeft het over overal parkeren

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Whoknows

   

  Zoals bij andere scholen zijn het de ouders van de kinderen die het meeste overlast geven. Ze willen het liefst de auto parkeren zo dicht mogelijk bij de ingang, dus pleur maar neer die auto. Ze hebben haast want ze zijn al te laat, dus gas er op. En als het een beetje tegenzit grote mond opzetten omdat ze er langs moeten. Ik woon in een straat bij een school, en zie dit met grote regelmaat. Klagen bij de school heeft even effect, totdat het weer begint te regenen, dan zijn opeens alle afspraken die gemaakt zijn weggespoeld.

  reageer
 • Dick

   

  Hoezo hectische verkeerssituatie?? School omsloten door 4 kaarsrechte straten. En dan moet daar ee 30km zone komen? Het zijn vooral de "eigen ouders" die het gevaar veroorzaken met hun eigen parkeer/rijgedrag. Iedereen moet maar met de auto naar school worden gebracht etc. etc. En dan is de kleine net binnen de hekken getrapt, snel in de auto want haast haast ik moet naar m'n werk. Ouders, ga eerst eens bij jezelf te rade! Kijk naar je eigen gedrag. Het is al aangetoond dat de mensen die het hardste roepen, wat rijdt iedereen toch hard, zelf het hardste rijden. Ik ben zelf van flink doorrijden, maar dan wel waar het kan, op de buitenwegen en niet in de bebouwde kom (bibeko).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert