Bezwaren tegen Flevokust afgewezen

LELYSTAD • Wo 19 augustus 2015 | 11:24 • Woensdag 19 augustus 2015 | 11:24
De Raad van State heeft de bezwaren van bewonersverenigingen en biologische boeren tegen het plan Flevokust bij Lelystad afgewezen. Volgens de Raad van State zijn de Bewonersvereniging Golfpark, de Belangenvereniging FlevoGolfresort en twee boeren geen partij in deze zaak.

Geluidsoverlast en fijnstof
De bezwaarmakers waren in juli naar de Raad van State gestapt om het zogeheten inpassingsplan voor Flevokust aan te vechten. In dat plan van de provincie wordt de aanleg van een buitendijkse haven mogelijk gemaakt. De verenigingen en boeren vrezen geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof door de haven en het binnendijkse bedrijventerrein.

Te ver weg
De Raad van State oordeelt dat de twee wijken te ver van Flevokust af liggen om daadwerkelijk overlast te krijgen. De uitstoot van fijnstof overschrijdt geen wettelijke normen.
De bezwaarmakers hadden betoogd dat er één plan moet komen waarin de gevolgen van zowel de haven als het bedrijventerrein zijn onderzocht. Volgens de Raad zijn de totale gevolgen al in het milieueffectrapport onderzocht.

Provinciale Staten
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is blij met het oordeel van de Raad van State. “De haven zorgt voor economische ontwikkeling voor de regio en extra banen. Dat heeft Flevoland hard nodig. Bij het ontwikkelen van de plannen hebben we zo veel mogelijk rekening gehouden met de belangen van de omwonenden." Appelman belooft ook de komende periode met hen in contact te blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel