Bezwaren tegen Flevokust afgewezen

LELYSTAD
De Raad van State heeft de bezwaren van bewonersverenigingen en biologische boeren tegen het plan Flevokust bij Lelystad afgewezen. Volgens de Raad van State zijn de Bewonersvereniging Golfpark, de Belangenvereniging FlevoGolfresort en twee boeren geen partij in deze zaak.

Geluidsoverlast en fijnstof
De bezwaarmakers waren in juli naar de Raad van State gestapt om het zogeheten inpassingsplan voor Flevokust aan te vechten. In dat plan van de provincie wordt de aanleg van een buitendijkse haven mogelijk gemaakt. De verenigingen en boeren vrezen geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof door de haven en het binnendijkse bedrijventerrein.

Te ver weg
De Raad van State oordeelt dat de twee wijken te ver van Flevokust af liggen om daadwerkelijk overlast te krijgen. De uitstoot van fijnstof overschrijdt geen wettelijke normen.
De bezwaarmakers hadden betoogd dat er één plan moet komen waarin de gevolgen van zowel de haven als het bedrijventerrein zijn onderzocht. Volgens de Raad zijn de totale gevolgen al in het milieueffectrapport onderzocht.

Provinciale Staten
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is blij met het oordeel van de Raad van State. “De haven zorgt voor economische ontwikkeling voor de regio en extra banen. Dat heeft Flevoland hard nodig. Bij het ontwikkelen van de plannen hebben we zo veel mogelijk rekening gehouden met de belangen van de omwonenden." Appelman belooft ook de komende periode met hen in contact te blijven.

reacties (9)

 • realist

   

  die containerterminal word op gestart door dezelfde ondernemer die ook de o zo succesvolle terminal in Kampen heeft opgestart de klinkers lagen er goed en wel in en toen lag de boel alweer stil en is nu voor een habbekrats doorverkocht

  reageer
 • geertje

   

  Heel goed en nu doorgaan en beginnen met bouwen. We kunnen niet altijd stil blijven staan mensen! Soms moet je je eenmaal neerleggen bij een ontwikkeling

  reageer
 • De ingenieur

   

  De advocaat van de klagers spint er garen bij. Zoveel mooie uurtjes aan een zaak waar hij volgens beroepsethiek niet eens had moeten beginnen.

  reageer
 • Jan

   

  Financieel belang weegt altijd zwaarder dan andere dingen...

  reageer
 • Dirk

   

  Wat een farce weer. Raad van State, feodale ambtenaren. De Flevokust zal niet leiden tot werkgelegenheid als wordt voorgesteld. Slimme op en overslag kan voor 90% zonder mankracht georganiseerd worden. Wie laat zich nu bedotten?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  Hè,hè eindelijk eens een duidelijk besluit en geen gezeur over kevertjes en vogeltjes die ergens last van zouden kunnen krijgen. Hup de schep de grond in en beginnen. Lelystad heeft wat vooruitgang hardnodig.

  reageer
 • ik

   

  Ah, ze voldeden niet aan het belanghebbenden-begrip in de Algemene wet bestuursrecht op grond van het afstandscriterium. Daar had hun advocaatje meer over moeten nadenken.

  reageer
 • Realist

   

  Geitenwollen sokken op Golfpark? Je bedoelt zeker de biologische boeren. Zijn dat geen burgers? Doe niet alsof iedereen hier voor is: er zijn er meer die er tegen zijn. Er wordt een stuk vervuiling binnengehaald in onze schone polder onder het mom van economisch voordeel, maar ik vraag me af of dat gehaald wordt als je het afzet tegen de investeringen. Er wordt werkgelegenheid gecreëerd, dat gun ik de mensen van harte, maar ik denk dat de hoeveelheid banen vies tegen gaat vallen.

  reageer
 • Poe

   

  waar baseer je dat op? Feiten maken realisme, niet onderbuik gevoelens.

 • Louise

   

  Een stuk vervuiling binnengehaald of een stuk vervuiling opgelost? Er gaan nu heel wat vrachtwagens met goederen heen en weer, door de stad, over de A6, langs de N302/309 etc. Enig idee wat u daarvan inademt? Zou mij een groot goed zijn als een deel van dat transport over water zou gaan. Houdt de polder schoon.

 • Optimist

   

  Goed zo, geitenwollensokken figuren willen wel de lusten maar niet de lasten. Eindelijk wordt eens weer naar de burgers geluisterd!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert