Eis: cel en werkstraffen voor bijstandsfraude

LELYSTAD
Voor het plegen van bijstandsfraude is tegen een inwoner van Lelystad tien maanden cel geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Volgens justitie heeft hij voor de uitkeringsinstantie verzwegen dat hij een huis in Frankrijk bezat. Ook zou hij niet hebben opgegeven dat hij samenwoonde met een vrouw. De vermeende fraude zou bijna tien jaar hebben geduurd. De uitkeringsinstantie heeft 140.000 euro teruggevorderd, daarover is de Lelystedeling nog aan het procederen.

Tegen de vrouw is een werkstraf van tachtig uur geëist, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat ze gedurende vier jaar geprofiteerd zou hebben van het uitkeringsgeld. De sociale recherche was het stel door tips op het spoor gekomen. De uitspraak is over twee weken.

reacties (4)

 • J.C. Moes.

   

  Zo is dat! Wat denken die kleine graaiers wel niet, dat het zo maar gaat? Van gratis geld te worden voorzien van de Nederlandse overheid? 'Ons’ belasting geld? Het is toch bij de Grieken af! JC.

  reageer
 • Mona

   

  Waarom deze schuld verleggen. Ik ben 48 en werk al ruim 25 jaar bijna Fulltime en heb nog nooit mijn hand op gehouden. Betaal me suf aan belastingen w.o voor uitkeringen. Kan iemand er echt niets aan doen, dan is het zo, maar dit soort fraudeurs moeten gestraft worden. Wel vind ik dat ze de bijverdiensten en de vermogens eens strenger onder de loep mogen nemen in bijv. Marokko. Dat slaat echt alles en is ronduit belachelijk.

  reageer
 • Hano

   

  Volgens mij zitten de grootste fraudeurs van dit land op de pluche stoelen in Den Haag en bij de banken op de Zuidas in Amsterdam. Daar valt dit fraudeurtje bij in het niet. Dat burgers elkaar nu ook nog gaan verraden is het grote plan van de echte fraudeurs. Divide et impera, oftewel verdeel en heers!

  reageer
 • burp

   

  Heel goed, nu de rest nog pakken in lelystad die dit doen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert