Almere en Lelystad tellen meeste kinderen in bijstandsgezinnen

FLEVOLAND
In Almere en Lelystad maakten vorig jaar meer kinderen deel uit van een bijstandsgezin dan het landelijke gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In Almere groeit 9,5 procent van alle kinderen op in een bijstandsgezin en in Lelystad 9,2 procent.

Landelijk gezien leeft 6,9 procent van alle Nederlandse kinderen in een gezin dat afhankelijk is van de bijstand. Dat zijn in totaal 223.000 kinderen, 10.000 meer dan in 2013. In Rotterdam leven relatief de meeste kinderen in de bijstand, bijna één op de vijf.

Van alle Flevolandse gemeenten staat Urk onderaan met twee procent.reacties (3)

 • Faerie

   

  Dit zijn alleen de mensen met een bijstandsuitkering. Tel er nog even bovenop dat er genoeg mensen rondkomen van een salaris op bijstandsniveau ivm de tegenprestatie of erger, doordat lange tijd banen niet voor het oprapen lagen mensen toch zijn gaan werken tegen hongerlonen. Dan ook nog niet meegeteld in dit artikel de mensen in de ziektewet, WW of WAO/WIA/Wajong met een inkomen op bijstandsniveau. Als je dit al schrijnend vindt.. dit is nog niet eens alles.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Welkom in de participatiemaatschappij. En de PvdA helpt de VVD met het uitzuigen van de burgers, de have-nots zijn het restafval van de bedrijfswinsten geworden.

 • KC

   

  Dit is niet te filmen. Het is om te huilen voor deze kinderen in z'n welvarend land.

  reageer
 • Ja hoor

   

  Het aantal ww ers daalt maar het aantal gezinnen in de bijstand stijgt. En maar gillen dat er minder ww ers komen. Heel Nederland bestaat uit sukkels die achter dit pinokkio kabinet aanloopt. Slaap zacht iedereen maar er komt een tijd dat jullie met een klap wakker worden. Justice for all.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert